UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2015-07-17 14:05

Dobogóra hajtanak

Élesedik a küzdelem a lengyelországi ifjúsági csapat Európa-bajnokságon, a hétfordulós verseny utolsó három köre vár az résztvevőkre. A magyarok jól szerepelnek, huszáros hajrával elérhető közelségbe kerülhet az első hely is.

Lakner Gábor A fiúk mezőnyében két csapatunk állt rajthoz a lengyelországi Karpaczban, négy forduló után az A jelű gárda 6 pontjával holtversenyben az élen áll, míg a 4 pontot szerző B a hatodik helyről várja a folytatást. Érdekesség, hogy míg a második együttes 2-2-es remit játszott Izraellel, az első 3-1-re kikapott. „Izrael ellen két jó állást is elrontottunk, Csonka Balázs és Korpa Bence is időzavarba került. Objektíven nézve 2-2-vel kellett volna zárulnia a mérkőzésnek, de még a győzelemre is volt esélyünk. Végül vereség lett a kalandos történet vége, ami egyelőre nem a világvége” – jelenti a helyszínről Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke. karpaczA magyar csapatok is összecsaptak, az első együttes 3-1-re nyert. Gledura Benjamin legyőzte Antal Tibor Kendét, Csonka Balázs tetszetős áldozatokkal nyert Kaczúr Flórián ellen. Kántor Gergely megosztozott a ponton Juhász Árminnal, és remivel végződött Korpa Bence és Péczely Sebastian Zsombor összecsapása is. A lányok a nyitányon elszenvedett vereség után remiztek a címvédő szlovénekkel, azóta mindkét mérkőzésüket megnyerték. A csapat 5 ponttal holtversenyben a harmadik helyről várja az utolsó három fordulót. „A fiúknál és a lányoknál is van esély az első helyre, ahhoz végig jól kell koncentrálniuk a gyerekeknek. Ahogy mondani szoktam, az utolsó három forduló a legfontosabb: jó eredményekkel az élmezőnyben végzünk, de ha újabb vereségek csúsznak be, akkor eltávolodunk a dobogótól. Arra azonban gondolni sem akarunk.” A magyar küldöttség elégedett a körülményekkel, a szervezők ráadásul a hivatalos programon kívül is gondoskodnak a versenyzők szórakoztatásáról. A fiatalok részt vettek már gyalogtúrán, amellett schnellversenyen és játékos vetélkedőn is megmérethetik magukat.

IFJÚSÁGI CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPRACZ A magyar eredmények Fiúk. Magyarország AÉsztország 31, Magyarország BIzrael 22. IzraelMagyarország A 31, Magyarország BTörökország 22. Magyarország AMagyarország B 31. Magyarország AGrúzia 2,51,5, Magyarország BAnglia 3,5-05. Lányok. Lengyelország BMagyarország 1,50,5, MagyarországSzlovénia 1-1, MagyarországNémetország 20. MagyarországCsehország 1,50,5.