UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-22 20:49

Négy a tizenhatban

Három magyar jutott a tizenhat közé egyesben a klostersi U18-as Európa-bajnokságon. Ugyanez Moszkvában az U16-os kontinensviadalon csak Piros Zsombornak sikerült. Az U14-es válogatott tagjai búcsút intettek Pilzennek.

Pusztai Viola Négyből három magyar teniszező sikerrel vette egyesben a harmadik kört a klostersi U18-as Európa-bajnokságon. Csupán Szintai Dávid nem jutott a tizenhat közé, miután 6-4, 6-4-re kikapott a nyolcadik kiemelt lengyel Hurkacztól. A hatodik helyen rangsorolt Valkusz Máté – bár megszorongatta a bolgár Lazarov – két játszmában, 7-6, 6-4-re nyert. A nyolc közé jutásért azzal a francia Humberttel játszik, aki két körrel korábban a kilencedik kiemelt, a junior Roland Garroson Valkusszal párosban az elődöntőbe jutó német Sandkaulent búcsúztatta.
Piros Zsombor egyesben továbbment, párosban búcsúzott az U16-os Eb-n Forrás: tennisactu.net
Piros Zsombor egyesben továbbment, párosban búcsúzott az U16-os Eb-n Forrás: tennisactu.net
Bondár Anna lemásolta honfitársa teljesítményét, ami a szettek eredményét illeti, hiszen 7-6, 6-4-re verte a 32 között az olasz Torellit. A hatodikként rangsorolt Stollár Fanny szintén olasz ellenféllel mérkőzött a nyolcaddöntőért, és 6-4, 6-4-re nyert Pieri ellen. A párosok szerdán nem léptek pályára. Nem úgy Moszkvában, az U16-os Eb-n. Furák Csengének és Lukács Líviának azonban nem hozott sok sikerélményt: 6-1, 6-4-re kikapott a német Pipa, Schultheiss kettőstől a második körben. Egyesben már korábban kiszálltak mindketten az elsőségért folytatott harcból, a vigaszág második fordulójában viszont nyertek. A fiúk felemás napot zártak egyesben: a kilencedik kiemelt Piros Zsombor már a tizenhat között van, miután egész könnyedén, 6-2, 6-1-re legyőzte a brit Molloyt. Soha Lénárd nem bírt a cseh Jiroušekkel, 6-2, 6-2-re kapott ki a 32 között. Párosban az osztrák Huber, Oberleitner kettős ütötte el a fiúkat a tizenhat közé jutástól, 7-6, 6-4-gyel. A pilzeni U14-es kontinensviadalon egyetlen magyar maradt állva szerdáig, de a tizenhat közé jutás végül nem sikerült Zádori Rékának: 6-1, 6-4-gyel búcsúztatta a spanyol Martinez Cirez. Nagy Adrienn a vigaszágon szenvedett vereséget, így Csehországban már nincs kiért izgulni a folytatásban. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.