UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-23 22:25

Tizennyolcas menetelés

Valkusz Máté és Bondár Anna már a nyolc között van a klostersi U18-as Európa-bajnokságon. Stollár Fannynak ugyanez egyesben nem, párosban Gálfi Dalmával viszont sikerült. Az U16-os Eb-n elbúcsúzott az utolsó magyar is.

Pusztai Viola Tovább menetelnek a magyarok a klostersi U18-as tenisz Európa-bajnokságon. Egyesben a nyolcaddöntőben csupán a tavaly, az U16-os korosztályban győztes Stollár Fanny búcsúzott, miután 6-4, 2-6, 6-3-ra kikapott a hazai pályán játszó Teichmanntól. Bondár Anna viszont sikerrel vette a kört: 5-7, 7-6, 6-3-ra győzte le a spanyol Bucsát. A négy közé jutásért nem lesz könnyű dolga, hiszen a harmadik kiemelt, Wimbledonban döntőző orosz Blinkovával találkozik.
Bondár Anna egyesben bejutott a nyolc közé Forrás: MOB
Bondár Anna egyesben bejutott a nyolc közé Forrás: MOB
Aki ellen párosban a cseh Kolářová oldalán a nyolcaddöntőt játszotta, s bár az első szett még szoros lett (7-5), a másodikban a Blinkova, Kalinszkaja kettős 6-4-gyel behúzta a meccset. Bár a harmadik kiemelt Gálfi Dalma, Stollár Fanny páros szuper tiebrékre kényszerült, végül 6-3, 1-6, 10-7-re legyőzte a francia Andrianjafitrimo, Salas duót, és bejutott a negyeddöntőbe. Egyesben Valkusz Máté is már a nyolc között van. A francia Humbert az első játszmában még tartotta vele a lépést, így a magyar teniszező csak rövidítésben nyert, a másodikban viszont ellenfele adogatást sem nyert. Szintai Dáviddal párosban viszont a nyolcaddöntőben ért véget az Eb: az osztrák Erler, Haim kettős 6-2, 6-4-re nyert ellenük. Az U14-es Eb után a moszkvai U16-oson is elbúcsúzott az utolsó magyar. A nemrég a nagy presztízsű milánói korosztályos nemzetközi versenyt megnyerő Piros Zsombort a francia Bittoun-Kouzmine három játszmában, 6-3, 3-6, 6-2-vel búcsúztatta. A nap krónikájához tartozik, hogy a Tóth Amarissza, Matkó Réka, Puskás Nikoletta alkotta U12-es együttes a csehországi csapat Európa-bajnokság selejtezőjének első körében 2-1-re legyőzte az észteket. A fiúk – Kalocsai Péter, Drágár Péter, Tomori Benedek – viszont Romániában 2-1-re kikaptak a házigazdáktól. A részletes eredmények ITT és ITT megtekinthetők.