UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-07-24 23:53

Svéd–spanyol döntő

Svédország és Spanyolország is drámai csatában, tizenegyesekkel jutott az izraeli U19-es leány Európa-bajnokság döntőjébe, így Németországnak és Franciaországnak meg kell elégednie a bronzéremmel.

Nagy-Pál Tamás Svédország Németországgal találkozott az izraeli U19-es leány Európa-bajnokság első elődöntőjében. Ahogy arra számítani lehetett, a németek kezdték jobban a találkozót, már az elején kihagyhatatlan helyzetet hagytak ki.
Svédország1
Svédország1
A 11. percben nem volt előjele a gólnak, mert kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis előnybe kerültek a germán lányok: a félpályáról elvégzett szabadrúgás után Knaak szép mozdulattal bólintott a jobb alsó sarokba (0-1). Nem kellett azonban tíz perc sem, hogy a háromkoronások bombagóllal válaszoljanak: Almqvist 18 méterről lőtt a kapu bal oldalába, Pauels hiába nyújtózkodott, esélye sem volt (1-1). Átvették a svédek az irányítást, többször is eljutottak az ellen kapuja elé, mígnem közvetlenül a szünet előtt megfordították a mérkőzést: Oskarsson kitűnő beadással varázsolta Blackstenius fejére a labdát, aki a kapuba bólintott (2-1). A németeket megzavarta az újabb gól, még a második félidőben sem találták magukat a pályán, az 58. percben mégis sikerült az egyenlítés: szöglet után Ehegötz kotorta a hálóba az egyenlítő gólt (2-2). A 78. percben jött az újabb dráma: a pillanatokkal korábban csereként beállt Schüller első labdaérintése után elment a bal oldalon, centerezett, Gier pedig kiváló mozdulattal vette át a labdát, rögtön elfektette vele védőjét és a kapuba lőtt (2-3). Több fordulat már nem lehet a meccsen – gondolták sokan, de nem így történt! A 88. percben a félpályáról fellőtt labdával Blackstenius indult meg a kapu felé, rávezette a kapusra, akiben elakadt, de a menteni igyekvő Brandenburgra pattanva végül a hálóban kötött ki (3-3). Így pedig következhetett a szenzációs meccs hosszabbítása. A kétszer tizenöt perc során mindkét csapat dönthetett volna, de kimaradtak a lehetőségek. A tizenegyesekre maradta döntés. Az idegek harcát a svédek bírták jobban, főleg Holmgren, aki két lövést hárított, a csapata elképesztő meccsen jutott az Eb-döntőbe. A másik ágon Franciaország Léger révén szerzett vezetést a 36. percben, de Sánchez alig hat perccel később egyenlített, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A fordulás után már nem született gól, ahogy a ráadásban sem. Ismét szétlövés döntött. A párbaj során egyetlen tizenegyes maradt ki, az utolsó körben a gólszerző Léger hibázott, így a spanyolok készülhetnek a svédek elleni döntőre.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, IZRAEL Elődöntő Svédország–Németország 3-3 (2-1) – a tizenegyesekben 4-2 Spanyolország–Franciaország 1-1 (1-1) – a tizenegyesekben 5-4