UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-25 19:12

Ezüst párosban, remény egyesben

Kikapott az U18-as tenisz Európa-bajnokság döntőjében a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős, így ebben a korosztályban továbbra sem született meg a versenyszám első magyar győztese. Bondár Anna viszont Mandula Petra és Szávay Ágnes nyomdokaiba léphet, hiszen döntőt játszik Klostersben.

Pusztai Viola Párosban csak nem jön össze a magyar lányoknak az U18-as Eb-győzelem Klostersben. 1999-ben a Czink Melinda, Gubacsi Zsófia, tíz évre rá a Babos Tímea, Susányi Zsófia kettős jutott el a fináléig, de nyernie egyiknek sem sikerült. Utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy a francia Mladenovic, Ginier duótól kapott ki, Babos és Mladenovic ma már együtt ér el sikereket.
Gálfi Dalmának és Stollár Fannynak ezüst jutott párosban az U18-as Eb-n Forrás: tenniseurope
Gálfi Dalmának és Stollár Fannynak ezüst jutott párosban az U18-as Eb-n Forrás: tenniseurope
Gálfi Dalma és Stollár Fanny néhány hete a wimbledoni juniorpáros-verseny elődöntőjében futott össze az idei évben az Australian Openen és a Roland Garroson is diadalmaskodó Kolodziejová, Vondroušová kettőssel. Akkor Gálfiék 7-6, 6-4-re nyertek. A cseheknek a svájci korosztályos Európa-bajnokságon sikerült a visszavágás: a döntőben 6-4, 7-5-re győztek. Így most sem született meg az első magyar párossiker az U18-as kontinensviadal történetében, viszont a lányok Eb-ezüsttel gazdagították az éremkollekciójukat. Bondár Annának azonban még megvan az esélye arra, hogy Mandula Petra (1996) és Szávay Ágnes (2005) nyomdokaiba lépjen. Mindeddig csak ők diadalmaskodtak egyesben a korosztályban, az MTK tizennyolc éves teniszezője lehet a következő. A döntőbe jutásért nagy harcot vívott a párosban győztes, hetedikként rangsorolt Kolodziejovával, akit végül három játszmában múlt felül 6-4, 4-6, 6-2-re. Az Eb-címért vasárnap a négy között az első kiemelt Vondroušovát 6-3, 6-4-gyel búcsúztató, hazai pályán játszó Teichmannal mérkőzik. A Romániában zajló fiú U12-es csapat Európa-bajnoki selejtezőn a Drágár Péter, Kalocsai Péter, Tomori Benedek alkotta magyar együttes az utolsó csoportmérkőzését is elvesztette: a szlovénoktól 2-1-re kapott ki. A play-off meccset vasárnap Moldovával játssza. A Tóth Amarissza, Matkó Réka, Puskás Nikolett alkotta leánycsapat Csehországban a házigazdákkal játszott a csoportkör harmadik fordulójában, és 3-0-ra kikapott. A play-off mérkőzésen Fehéroroszország lesz az ellenfele. A részletes eredmények ITT és ITT megtekinthetők.