UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-25 09:04

Ismét döntőben a „páratlan páros”

Wimbledon után a klostersi U18-as Európa-bajnokságon is döntőbe jutott a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős. Az elődöntőben az első kiemelt orosz duót győzte le szuper tiebrékben. A végső győzelemért az Australian Openen és a Roland Garroson is diadalmaskodó cseh Kolodziejová, Vondroušová párost kell felülmúlni.

Pusztai Viola Az első napok versenyének csúszását kompenzálva a svájci szervezők nem adtak túl sok pihenőt az U18-as tenisz Európa-bajnokságon elődöntőbe jutott leánypárosoknak. Gálfi Dalma és Stollár Fanny épphogy szusszanhatott kicsit a péntek délutáni mérkőzése után, máris pályára szólították.
Egy nap, két győzelem: Gálfi Dalma és Stollár Fanny döntőt játszik az U18-as Eb-n Forrás: tenniseurope
Egy nap, két győzelem: Gálfi Dalma és Stollár Fanny döntőt játszik az U18-as Eb-n Forrás: tenniseurope
Annyi előnyük lehetett az első kiemelt Blinkova, Kalinszkaja duóval szemben, hogy míg az oroszok túlóráztak a negyeddöntőben, ahogy arról már honlapunk is beszámolt, ők sima 6-0, 6-3-mal búcsúztatták a spanyol Bucsa, Gutierrez-Carrasco duót. Ennek ellenére mégis Blinkováék szereztek előnyt, a második játszmában azonban nem sok keresnivalójuk akadt. Mint ahogy a szuper tiebréket is Gálfiék bírták jobban, s végül 5-7, 6-1, 10-5-ös sikerüknek köszönhetően bejutottak a döntőbe. A másik ágon a második helyen rangsorolt Kolodziejová, Vondroušová kettős szintén szuper tiebrékben nyert a holland Kruijer, Lebedzeva páros ellen. A csehek idén az Australian Open és a Roland Garros juniorpáros-versenyében is diadalmaskodtak, a wimbledoni finálétól éppen a későbbi győztes magyar kettős ütötte el őket. Így a szombat délutáni döntőre is igaz, amit az elődöntőről írtunk: kemény csatára van kilátás. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.