UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2015-07-27 17:15

Eger érdi csillagai

A nyolc aranyérmet begyűjtő érdi úszók voltak a legsikeresebbek az egri ifjúsági országos bajnokságon, ahol véglegessé vált a szingapúri junior-világbajnokságra utazók névsora.

Lakner Gábor Festői környezetben, az impozáns egri Bitskey Aladár Uszodában rendezték meg az ifjúsági országos bajnokságot. A korosztály legfontosabb hazai versenyén nagy csatákat láthatott a népes és hangos közönség. Medencébe szálltak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál magyar résztvevői is, akiknek az ob jelentette a felkészülés utolsó állomását. Többeknek különösen nagy téttel bírt a négynapos megméretés, hiszen Egerben dőlt el végérvényesen, kik utazhatnak az augusztusi szingapúri korosztályos világbajnokságra.
novoszáth
novoszáth
A legtöbb elsőséget az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzői gyűjtötték be: nyolcszor állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Ők végeztek az éremtáblázat élén is (8 arany, 3 ezüst, 1 bronz), megelőzve a BVSC-Zuglót (6, 7, 2) és a Szegedi Úszó Egyletet (4, 4, 2). Az összesített pontversenyt a Darnyi Tamás SC nyerte a BVSC-Zugló és az Érdi ÚSK előtt. A fiúk közül az érdiek, a leányok közül a zuglóiak gyűjtötték a legtöbb pontot. A rendező Egri Úszó Klub által a legmagasabb LEN-pontszámot elérő versenyzőnek felajánlott különdíjat Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) és a négy aranyérmet és egy bronzérmet begyűjtő Novoszáth Melinda (Szegedi Úszó Egylet) vihette haza. „Összességében jól sikerült a verseny. Bár az összes időmön nem sikerült javítanom, de a helyezésekkel elégedett vagyok. Nagyon örülök, hogy bekerültem a világbajnokságra utazó csapatba, minden számban elindulhatok, amelyikben szerettem volna. Külön öröm, hogy nagyon kedves barátnőm és csapattársam, Bonecz Boglárka is kvalifikálta magát” – értékeli teljesítményét Novoszáth Melinda.

Hargitay András utánpótlás-kapitány döntése alapján a leányok közül Bonecz Boglárka, Böszörményi Bettina, Federics Nikolett, Juhász Adél, Juhász Janka, Molnár Flóra, Novoszáth Melinda és Szokol Szonja, míg a fiúk közül Lavotha Oszkár, Rasovszky Kristóf, Sós Dániel, Szucsik Bence és Tekauer Márk utazhat augusztus végén a szingapúri világbajnokságra.