UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2015-07-28 15:42

Duplázók a jubileumon (videóval)

Jubileumi, harmincadik alkalommal adták át  a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat. A címet és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt a júniusi teljesítménye alapján egyéni kategóriában a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztálya érdemelte ki, míg a negyedévente meghirdetett csapatversenyben az UVSE Vízilabda Sportegyesület bizonyult a legjobbnak. A százezer forintos Decathlon-közönségdíjat a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub vihette haza.

UP-info A Hungaroring után szabadon „A hónap műhelye”-díj is a harmincadik jubileumát ünnepelhette a MOB székházában tartott, remek hangulatú díjátadón. Persze ennél nagyobb öröm, hogy júniusban a dorogi birkózók remekeltek a junior Európa-bajnokságon, az UVSE vízilabdázói pedig az elmúlt negyedévben halmoztak sikert sikerre, így nem csoda, ha a két műhely a díj történetében másodszor nyerte el az elismerést. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese kiemelte, az elmúlt hónapban olyan nemzetközi eredmények születtek az utánpótlásban, hogy valóban nagy harc kerekedett a jelöltek között „A hónap műhelye”-díjért. De a birkózók végső győzelme vitathatatlan, hiszen a küzdősportokban olyan erős a mezőny egy-egy világversenyen, hogy három Eb-bronzérmet szerezni ugyanazon klub versenyzőinek óriási dolog.
A dorogi birkózók remekeltek a júniusi junior Eb-n Forrás: MOB
A dorogi birkózók remekeltek a júniusi junior Eb-n Forrás: MOB
Hozzátette, ahogy a birkózás, úgy a vízilabda is megdobogtatja a magyar emberek szívét. Mindkettőben sok a tehetség, az érték, mi sem bizonyítja jobban, mintsem hogy az UVSE a korosztályos válogatottakban is számos játékossal képviselteti magát, sőt a tizenhét éves Nagy Ádám már a felnőtttbe is meghívást kapott. Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy mindkét műhely másodszor nyerte el a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvánnyal járó díjat. A sportszergyártó cégnek fontos, hogy a támogatottjai hosszú távon gondolkozzanak, biztos alapokon álljanak, és a két egyesület ezeknek a feltételeknek teljes mértékben megfelel. Lévai Zoltán, a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztályának elnöke és vezetőedzője úgy látja, a klub sikereihez a 2013-ban kapott „A hónap műhelye”-díj nagyban hozzájárult, hiszen a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványon olyan felszereléseket tudtak venni, amelyekről korábban csak álmodtak, s azok nagyban segítették a világversenyekre való felkészülést. Miután nagyon nehéz már az öt jelölt közé is bekerülni, rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy már másodszor érdemelték ki az elismerést. Bacsa Péter, a szövetség alelnöke méltatta a dorogi klubot, kiemelve, hogy véletlenek nincsenek, pláne nem kétszer, s a szakosztály már hosszú idő óta a magyar birkózás egyik fellegvára. Reményeit fejezte ki, hogy a junior Eb után a jövő heti kadet Eb-n is megmutatják a fiatalok, milyen a dorogi virtus. Lovas Péter az UVSE elnöke párhuzamot vont a birkózás és a vízilabda között: a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szabadfogású birkózó, Aubéli Ottó kislánya a lilák színeiben pólózik. Ezután megköszönte az egyesület valamennyi sportolójának és dolgozójának az odaadó munkát, a szövetségnek pedig a támogatást, amely elengedhetetlen a klub zavartalan működéséhez.
Az UVSE vízilabdázói hat érmet gyűjtöttek a korosztályos bajnokságokban Forrás: MOB
Az UVSE vízilabdázói hat érmet gyűjtöttek a korosztályos bajnokságokban Forrás: MOB
Szívós István, a vízilabda-szövetség utánpótlás-igazgatója úgy véli, az UVSE a hazai utánpótlásbázis egyik alapköve. A Hajós Alfréd Uszodában nap, mint nap rengeteg lilába öltözött tehetséggel találkozik, akik között ott vannak a jövő Varga Dénesei is. „Jó műhelyből, jó edzők keze alól jönnek ki a jó játékosok” – az UVSE-re ez mind igaz. A tavaly alapított százezer forintos Decathlon-közönségdíjat a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub nyerte el. Az egyesület képviseletében Boros László köszönte meg a MOB és a Decathlon támogatását, és beszélt a keszthelyi sportlövők közelmúltban elért sikereiről. Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó vezetője a díjátadó végén felhívta a figyelmet arra, hogy a júliusi teljesítmények alapján augusztus 5-ig lehet leadni a jelöléseket a következő „A hónap műhelye”-díjra. További jó hírrel is szolgált: az M4 közszolgálati sportcsatornán augusztus 2-án induló Jövünk! című utánpótlás-magazinban – amelyet az Utanpotlassport.hu szerkesztősége készít − a nézők közelebbről is megismerkedhetnek a két nyertes műhellyel.