UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-28 08:31

Másik súlycsoport

A magyar válogatott kiütéses vereséget szenvedett el utolsó csoportmérkőzésén az U18-as fiú B divíziós Eb-n, de így is bejutott a nyolc közé.

Lakner Gábor Az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően a magyar válogatott tét nélkül léphetett pályára a százszázalékos szlovének ellen, hiszen az utolsó forduló eredményétől függetlenül bejutott a nyolc közé.
szloven u18
szloven u18
A találkozó így a csoport első helyéről volt hivatott dönteni, a döntés pedig villámgyorsan meg is történt. A magyarok csupán az első percekben tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a szlovének már az első negyedben komoly előnyre tettek szert, amit tovább növeltek a nagyszünetig. Térfélcsere után sem változott a játék képe, egyre több eladott labda és egyre romló dobószázalék jellemezte a magyar válogatott játékát. A szlovének tetszés szerint érték el a kosaraikat, és a negyvenpontos vezetés küszöbén álltak. Az utolsó perceket sikerült döntetlenre hozni, így negyven ponton belül maradt a magyar csapat. Ferenczi Tamás együttese nem volt egy súlycsoportban a végső győzelemre is esélyes szlovénekkel, de csoportmásodikként bejutott a nyolc közé. A középdöntőben a lengyelekkel és az angolokkal találkozik válogatottunk, de csak a keddi szünnap után.

U18-AS FIÚ B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, AUSZTRIA B csoport, 5. forduló Szlovénia–Magyarország 85–48 (27–8, 24–15, 18–9, 16–16) Magyarország: Pongó 12/3, Mócsán 8/3, Demeter 2, Rudner, Pápai. Cs.: Doktor 4/3, Durázi 5/3, Horváth K. 7/3, Krnjajski, Kiss A. 4, Kucsora 5/3, Fülöp 1. Edző: Ferenczi Tamás.