UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-28 12:52

Az új cél az elődöntő

A magyar válogatott új célt, a négy közé jutást tűzte ki maga elé az U18-as fiú B divíziós Európa-bajnokságon. Ferenczi Tamás csapatának az elődöntőért a lengyeleket és az angolokat kell legyőznie.

Lakner Gábor A magyar válogatott súlyos vereséggel zárta a csoportkört, de a hibátlanul menetelő szlovének mögött így is megszerezte a továbbjutást érő második helyet. A találkozó után Ferenczi Tamás szövetségi edző így értékeli a látottakat:
szloven_u18_2
szloven_u18_2
„Vereségünk legfőbb oka az agresszivitás hiánya volt a védekezésünkből. Sajnos, mire elkezdtünk úgy védekezni, mint az előző mérkőzéseken, már húsz pont volt a különbség. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy láttuk a szlovén csapat összes csoportmérkőzését, és ellenünk nyújtották a legjobb teljesítményt, mind az agresszivitást, mind a dobószázalékot tekintve. Sajnos, így egy pillanatig sem volt esélyünk a győzelemre, viszont tapasztalatszerzés szempontjából nagyon jó mérkőzés volt. Egy nap pihenés után „Mindent megteszünk azért, hogy bejussunk a legjobb négy közé.” A magyar csapat az A csoport első két helyezettjével találkozik a folytatásban. A négyest a veretlen lengyelek zárták az élen, míg a második helyet - az utolsó fordulóban az észtek ellen aratott győzelmüknek köszönhetően - az angolok csípték meg.

A középdöntő menetrendje Július 29., szerda, 20.15 óra: Magyarország-Lengyelország (Güssing) Július 30., csütörtök, 18 óra: Magyarország-Anglia (Oberwart)

A C csoportból a százszázalékos teljesítményt nyújtó svédek mögött a grúzok jutottak tovább, akik hatalmas csatában 62-60-ra győztek a portugálok ellen, és ezzel biztosították helyüket a nyolc között. A D jelűben a dánok hiába győztek a biztos továbbjutó izraeliek ellen az utolsó körben, az izlandiak is hozták a maguk mérkőzését, így ők jutottak a nyolc közé. A középdöntőbe a csapatok magukkal viszik az egymás ellen szerzett pontjaikat. A csoportokból az első két helyezett jut be az elődöntőbe, a többiek az 5-8. helyért játszhatnak.

U18-AS FIÚ B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, AUSZTRIA Középdöntő E csoport: 1. Szlovénia (2 pont), 2. Lengyelország (2), 3. Anglia (1), 4. Magyarország (1) F csoport: 1. Svédország (2), 2. Izrael (2), 3. Izland (1), 4. Grúzia (1).