UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-29 12:26

Mindenkit legyőznének

A magyar válogatott az élmezőnyben szeretne végezni a szlovéniai U18-as leány A-divíziós Európa-bajnokságán. Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző sérülés miatt két kulcsjátékosára sem számíthat, de nem keres kifogásokat.

Lakner Gábor A magyarok spanyolországi tornagyőzelemmel hangoltak a kontinensviadalra. Mészárosné Kovács Andrea együttese a franciákat 66–51-re, a spanyolokat 68–43-ra, az olaszokat pedig 71–56-ra győzte le Getaféban, így százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. Az eredmények mellett a mutatott játék is biztató volt a holnap kezdődő Eb előtt.
U18leany_vagott
U18leany_vagott
„Hosszú felkészülésen vagyunk túl, de biztos vagyok benne, hogy profitálunk a korai kezdésből – mondja az edző. – A főpróbának számító tornán szép eredményt értünk el, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a spanyolok öt legjobb játékosa nem lépett pályára. Ezzel együtt meg kellett nyerni a mérkőzéseket, bízom benne, hogy a lendület és a jó forma megmarad az Európa-bajnokságra.” A magyar válogatott sérülés miatt két kulcsjátékosa nélkül szerepel: Nagy Dorottya és Horváth Krisztina sem utazhat el Szlovéniába. „A világbajnoki harmadik helyünk után van várakozás velünk szemben. A két sérültünk hiánya nagy érvágás, de nem keresek kifogásokat. Minden csapatot szeretnénk legyőzni, és megcélozzuk az első helyet. Ez nem feltétlenül reális, de magasra tesszük a lécet. Akkor is, ha tudjuk, az első öt hely valamelyikének megszerzése már  értékes teljesítmény lenne.”

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) A csoportbeosztás A (jelű) csoport: Olaszország, Litvánia, Izrael, Franciaország B csoport: Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Oroszország C csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Szlovénia, Belgium D csoport: Csehország, Hollandia, Észtország, Horvátország

A kontinensbajnokságnak Celje két sportcsarnoka ad otthont, és július 30-tól augusztus 9-ig tart. A magyar csapat a C csoportban Belgium, Szerbia, valamint a házigazda Szlovénia együttese ellen lép pályára. Az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, az utolsó pedig a kiesés elkerüléséért játszik tovább. „A belgákat jól ismerjük, ellenük győznünk kell. A szerbek agresszivitásuknak köszönhetően a legkeményebb ellenfeleink lesznek a csoportban, velük szemben kiélezett mérkőzésre számítok. A szlovénokról kevesebbet tudunk, de a felülmúlásuk nem jelenthet megoldhatatlan feladatot.”

A magyar válogatott csoportmérkőzései Július 30., csütörtök, 20.45 óra: Magyarország–Belgium Július 31., péntek, 18.30 óra: Magyarország–Szlovénia Augusztus 1., szombat, 14 óra: Magyarország–Szerbia