UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-30 20:57

Kicentizett siker

A végig vezető magyar válogatott ugyan a hajrára kiengedett, de egy ponttal is így győzött az angolok ellen az U18-as fiú B divíziós Eb-n. A találkozónak már nem volt tétje, de két méretes zakó után a győzelem jót tehet a lelkeknek.

Lakner Gábor Sem a magyarok, sem az angolok számára nem volt tétje a középdöntő utolsó mérkőzésének, hiszen már tegnap eldőlt, hogy mindkét együttes az 5-8. helyért játszhat. Így történhetett meg, hogy a csapat legjobbja, Pongó Marcell végig a kispadról figyelte társait. u18_as_valogatott_kormendenA magyarok jól kezdtek, magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első negyed végére kilencpontos előnyt harcoltak ki. A folytatásban tizenkét pontosra nőtt a különbség (11. perc: 23-11), az angolok azonban felzárkóztak (18. perc: 30-27). A nagyszünet előtt még megrázta magát válogatottunk, így visszaállt a kilencpontos vezetés. Térfélcsere után ismét sziporkázott Ferenczi Tamás együttese, és a vezérré előlépett Mócsán Bálint kosarával már tizenhat pontos magyar vezetést mutatott az eredményjelző (25. perc: 52-36). Válogatottunk egy pont híján megőrizte előnyét, így kedvező helyzetből várta a záró negyedet. Az utolsó szakaszban azonban elkényelmesedett a csapat, sorra rossz döntéseket hoztak a játékosok, a dobóforma pedig látványosan visszaesett. A szívósan küzdő angolok megérezték a lehetőséget, és egyetlen pontra zárkóztak fel. Ugyan a végén a győzelemért is támadhattak, de nem tudtak élni az eséllyel. A magyar csapat két súlyos vereséget követően Pongó Marcell nélkül is győzni tudott, a balul sikerült utolsó negyed azonban jelentősen ront az összképen.

U18-AS FIÚ B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, AUSZTRIA E csoport, 2. mérkőzés Magyarország–Anglia 72–71 (20–11, 18–18, 28–22, 6–20) Magyarország: Doktor 8/6, Mócsán 24/9, Horváth K. 6/6, Rudner, Pápai 2. Cs.: Kucsora 9/3, Durázi 5, Krnjajski 11, Demeter 5/3, Kiss A. 2., Fülöp. Edző: Ferenczi Tamás