UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-07-31 20:25

Beragadtak a magyarok

A Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia csapata 2-0-s vereséget szenvedett a dán Aalborg, illetve az angol West Bromwich Albion gárdájától az U19-es csapatoknak kiírt Honvéd–Macron-kupa 1. fordulójában.

Munkatársunktól Megkezdődött a Bozsik-stadionban az U19-es korosztálynak kiírt Honvéd–Macron-kupa. A két magyar résztvevő szempontjából azért bírt kiemelt fontossággal az egyébként felkészülési viadal, mert a korosztály leendő hazai bajnoka indulhat az ifjúsági Bajnokok Ligájában jövő ősztől, így kisebbfajta képet lehetett nyerni arról, mennyire állhatna helyt valamelyik gárda, ha tavasszal begyűjtené az aranyérmet. A felcsúti alakulat lépett pályára az első mérkőzésen a kispesti stadion főbejárata mellett található műfüves, párszázas (megtelt) mobillelátójú pályáján, ellenfele a dán Aalborg volt. Az északiak nagy fölényben játszottak az első félidőben és a 31. percben Moses Opondo gyönyörű szólója után meg is szerezték a vezetést (0-1). A második félidőben már a Puskás előtt is adódott lehetőség, de Ramkidle a 71. percben a második dán gólt is belőtte Gundel-Takács Bence kapujába (0-2).  Ez maradt a vége, a magyar csapat vereséggel kezdte a tornát. „Eggyel fiatalabb korosztállyal veszünk részt a viadalon – értékelt honlapunknak Vincze István vezetőedző. – Az ellenfél jól játszott, erősebb és gyorsabb is volt nálunk. A második félidő elfogadható volt, felcsillant a remény az egyenlítésre, de el is szállt a második dán góllal.” A házigazda az angol West Bromwich Albion ellen kezdett. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, de a Puskás–Suzuki-kupa legjobb kapusának, Vajda Dánielnek akadt több munkája. Gól nem született. A fordulás utáni első tíz perc valóságos sokk volt a hazai játékosoknak: előbb szabadrúgás utáni kezezés, majd Bodrogi János buktatása miatt jutott büntetőhöz a birminghami alakulat, Sweeney pedig egyik alkalommal sem hibázott (0-2). Újabb gól nem esett, így mindkét magyar alakulat nehéz helyzetbe került a döntőbe jutásért folyó küzdelemben. A Puskás a szerb Partizan Beográd, míg a Honvéd az osztrák Admira Wacker ellen folytatja szombaton.

HONVÉD–MACRON-KUPA, BOZSIK STADION 1. forduló Puskás Akadémia–Aalborg (dán) 0-2 Budapest Honvéd–West Bromwich Albion (angol) 0-2