UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-31 00:21

Hajrágyőzelem

Az egypontos győzelmek napja a mai: az U18-as leányválogatott 57–56-ra nyert a szlovéniai A divíziós Európa-bajnokság nyitófordulójában Belgium ellen. A sikert a nagyszerű hajrájának köszönheti.

Lakner Gábor A magyar válogatott lámpalázasan kezdte a mérkőzést, a kiegyenlített első percek után azonban megnyugodott, és ellépett ellenfelétől (8. perc: 17–9). A belgák nehezen tudták tartani a lépést, tizenegy szabálytalanságot követtek el egy negyed alatt. A második szakaszban közel két percet kellett várni az első kosárra, Kiss Virág pontos dobásával viszont máris tíz pontra nőtt a különbség (12. perc: 23–13). Válogatottunk azonban elkezdett kapkodni, a hibákat kihasználva pedig felzárkóztak a belgák, és újra nyílttá tették a mérkőzést (16. perc: 27-26). A nagyszünetre kétpontos magyar vezetéssel vonulhattak a felek. U18csapatTérfélcsere után a belgák hárompontossal rögtön átvették a vezetést. Mindkét oldalon sok volt a hiba, hol az egyik, hol a másik csapatnak volt egy-egy jobb periódusa. Azzal a különbséggel, hogy míg a belgák szórták a triplákat – összesen hétig jutottak – addig a magyarok alig kísérleteztek a hárompontos vonalon túlról, akkor is rosszul. Az utolsó negyednek egypontos belga vezetésről vágtak neki a felek. Rosszul indult a hajrá, Dubei Debóra a 32. percben kipontozódott. A támadóidőt mérő óra közben megadta magát, így Mészárosné Kovács Andrea a hosszas technikai szünet alatt felrázhatta a játékosait. Ez sikerült is, ugyanis amikor végre kézi időméréssel folytatódhatott a találkozó, belga kosár után 10–0-s rohamot mutatott be válogatottunk, és átvette a vezetést. A hátralévő időben csak egy belga dupla hullott be, így a magyar csapat, ha egyetlen ponttal is, győzni tudott. A vártnál nehezebben, de sikerrel vette az első akadályt a magyar válogatott. Az utolsó hat percben végre azt a játékot láthattuk, amelyre ez a társaság hosszabb időn át képes. Érdemes megemlíteni Kiss Virág és Kuttor Enikő teljesítményét, mindketten dupla-duplát értek el. Előbbi 11 pontot 18 lepattanót, míg utóbbi 10 pontot és 16 lepattanót szorgoskodott össze. A csoport másik mérkőzésén Szlovénia nagyon simán, 76–52-re győzött Szerbia ellen. Holnap 18.30 órakor a két mai győztes csap össze: a házigazda Szlovénia ellen játszik válogatottunk.

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) C csoport, 1. forduló Magyarország–Belgium 57–56 (21–13, 14–21, 10–13, 12–10) Magyarország: Aho 13, Studer 9, Dubei 4, Kuttor 10, Kiss V. 11. Cs.: Böröndy 8, Weninger 2, Tóth T. Edző: Mészárosné Kovács Andrea