UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-31 21:05

Váratlan pofon

A magyar válogatott méretes verésbe szaladt bele, a házigazda szlovének huszonegy ponttal győztek az U18-es leány A divíziós Eb-n. Sokáig nyílt volt a küzdelem, de a hajrára teljesen szétesett a csapatunk játéka.

Lakner Gábor A magyar csapat ezúttal megilletődöttség nélkül kezdett, és magához ragadta a kezdeményezést. Az első negyedben végig vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A második szakaszban azonban ismét jött a kisebb hullámvölgy, így a szlovének fordítani tudtak. Mészárosné Kovács Andrea időkéréssel igyekezte megakadályozni, hogy a csapata leszakadjon. Sikerrel járt, a folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, a nagyszünetben éppen válogatottunk tartott előrébb egy ponttal.
U18belga
U18belga
A harmadik negyedben Aho Nina jegyezte az első kosarat, azt követően azonban fordítottak a hazai közönség támogatását élvező szlovének. Rendre jól céloztak a hárompontos vonalon túlról, ami a magyar csapatról ezúttal sem volt elmondható. Válogatottunk két pontra zárkózott fel (27. perc: 42–40), az utolsó negyednek azonban már kilencpontos hátrányból kellett nekivágni (51–42). Tegnap ilyenkor jött a feltámadás, ma azonban az ellenkezőjét láthattuk. A csapat játéka teljesen szétesett, így súlyos vereség lett a vége. A csoport másik mérkőzésén Belgium 50–46-ra győzött Szerbia ellen. A magyar válogatott holnap 14 órakor a még nyeretlen Szerbia ellen zárja a csoportkört.

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) C csoport, 2. forduló Szlovénia–Magyarország 71-50 (13-17, 18-15, 20-10, 20-8) Magyarország: Aho 11, Studer 4, Dubei 12/3, Kuttor 8/3, Kiss V. 9. Cs.: Tóth T. 4, Weninger, Böröndy 2, Török, László. Edző: Mészárosné Kovács Andrea