UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-08-01 20:16

A kispesti remény még él

A Puskás Akadémia a második mérkőzésén is kikapott, így csupán az ötödik helyért játszhat a Honvéd–Macron-kupán. A házigazda kispestiek viszont látványos mérkőzésen verték 4-2-re az osztrák Admira Wackert, így akár még döntőbe is juthatnak, igaz, a sorsuk nem a saját kezükben van.

Nagy-Pál Tamás Az U19-es csapatoknak kiírt Honvéd–Macron-kupa 2. fordulójában is a Puskás Akadémia próbálkozott először (az ellenfele a szerb Partizan Beograd volt), hogy megszerezze az első magyar győzelmet. Attól már a 15. percben igen messze került a Bozsik-stadionban nyári délutánján, ugyanis kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amelyet magabiztosan értékesítettek a vendégek (0-1). A második félidőre feltámadt a felcsúti gárda, és olykor be is szorította ellenfelét , de a szerb hálóőrön ezúttal nem lehetett kifogni, többször is bravúrral hárított. Nem esett újabb gól, így a Puskás kikapott, és biztosan csak az ötödik helyért játszhat hétfőn. „Az előző meccshez képest sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk – értékelt honlapunknak Vincze István vezetőedző.  – Egygólos találkozó volt, és sajnos, azt nem mi szereztük. A tizenegyes előtt valóban rápattant a játékosom kezére a labda, bár szándékosság nem volt benne. Mentünk becsülettel, mindent megtettünk az egyenlítésért, felvettük a szerbekkel a versenyt. Viszont van náluk jó néhány olyan játékos, akinek elképesztő a sebessége. Fontos tapasztalat, hogy a sikerhez pontosabbnak kell lennünk, és türelmesebbnek a kapu előtt.” A házigazda (címlapfotó: Kürti János) következett ezután az osztrák Admira Wacker ellen: ahhoz, hogy ne jusson a Puskás sorsára, győznie kellett. Az elején a forgatókönyv kísértetiesen hasonlított az előző mérkőzéshez: a 15. percben hátrányba került a hazai gárda (0-1). Bár az első húsz perc vendégfölénye nem arra utalt, a 31. percben sikerült egyenlíteniük a kispestieknek: Máté Zsolt passzát Jelena Richárd váltotta gólra (1-1). Egy perc sem telt el, amikor már Honvéd-vezetést mutatott a műfüves pálya eredményjelzője: Vajda Roland remek beadása után Tömösvári Bálint bombafejessel küldte a kapuba a labdát (2-1). A gólpárbaj a szünet után is folytatódott: a 49. percben az osztrákoknak is összejött az egyenlítés, de mindhiába, ugyanis Jelena másodszor is betalált (3-2). Tömösvári nem szeretett volna lemaradni csapattársától, nem sokkal később neki is összejött a duplázás - már két gól volt a Honvéd előnye (4-2). Ezzel ki is alakult a végeredmény a kimondottan közönségszórakoztató meccsen. A kispestiek még akár a hétfői döntőbe is bejuthatnak, amennyiben kedvezően alakul az Admira–West Bromwich Albion összecsapás. Ezen kívül a Partizan és az Aalborg is megmérkőzik egymással vasárnap.

HONVÉD–MACRON-KUPA, BOZSIK-STADION 2. forduló Puskás Akadémia–Partizan Beograd (szerb) 0-1 (0-1) Budapest Honvéd–Admira Wacker (osztrák) 4-2 (2-1)