UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-08-01 11:56

Hét kicsi trükk-király (videóval)

Bemutatunk hét kisgyereket a nagyvilágból, akik egyszer akár sokra is vihetik a futballban. Már most bámulatos dolgokra képesek a labdával, és meg is mutatjuk a mellékelt videókon.

Nagy-Pál Tamás A spanyol Marca című sportnapilap internetes kiadása összeszedte, ki az a hét gyerek, akinek érdemes lehet figyelemmel kísérni a pályafutását, ugyanis a képességei alapján akár még nagyon sokra viheti. Ezt persze az általános iskolás éveik elején/közepén járó fiatalokról bátorság kijelenteni, hiszen a szupersztárrá válás rengeteg tényezős folyamat, de a listához kapcsolt videók valóban meggyőzőek.
Madin Mohammad
Madin Mohammad
A hetedik helyen rögtön olyan gyermek található, akinek még a nevét sem sikerült kideríteni. A videó alapján annyi állapítható meg róla, hogy valahol Ázsiában rúghatja a bőrt, és rengeteg kortársa agyára mehetett már azzal, hogy gyakorlatilag képtelenség elvenni tőle a labdát. Kergethetik akárhányan, szemkápráztató és villámgyors cselekkel, elképesztő irányváltásokkal csinál hülyét bárkiből, aki az útjába kerül. Cassiano Bouzon Jesus sem tartozik éppen az ügyetlenek közé. Három évvel ezelőtt ragasztották az „új Messi” közhelyet a brazil szupersrácra, akinek a videó alapján egyáltalán nem számít, hogy magánál két fejjel magasabb ellenféllel találja szembe magát. Fürgébb és persze jobban is cselez. A mostanra már tizennégy éves Jesust a hírek szerint a Barcelona régen kinézte magának, viszont 16 éves kora előtt kockázatos lenne igazolnia – hiszen hasonló ügyek miatt tiltotta el az átigazolási piactól a katalánokat a FIFA. Charlie Bontisban az a különleges, hogy nem valamelyik nagy futballkultúrában, hanem Kanadában él, de az csöppet sem látszik. Szédületes mozgáskoordinációjának köszönhetően bárkit képes kizökkenteni az egyensúlyából, amellett hihetetlen találékony, gyakorlatilag bármilyen helyzetből képes gólt szerezni. Most tizenegy éves, nem lenne meglepő, ha pár év múlva Európába kerülne. Noah Kenny egyértelműen nyerte a cukisági versenyt, hiszen ötéves volt mindössze, amikor a videó készült, mégis annyira magabiztosan bánik a labdával, mint aki legalább egy évtizede tanult meg játszani. Érdekesség, hogy ugyanazon a napon született, mint az észak-írek legendája, George Best. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára az AS Roma kilen éves ígérete, Pietro Tomaselli fért fel, aki váratlan megoldásokkal kergeti őrületbe a védőket. A fővárosi klub legendája, Fransesco Totti személyesen is megnézte már, akinek egyébként a példaképe, és elismerően nyilatkozott róla. Ahmed Ebrahem a Manchester United akadémiáján edződik, és kilencévesen különösebben az sem zavarja, ha felnőttel találja magát szembe, úgy hagyja ott, hogy az csak pislog. A feltöltő a videót „A következő Marco Reusnak” nevezte el. Meglátjuk. A végére maradt Madin Mohammad, akinek a nemzetiségét sajnos nem sikerült kideríteni, azt viszont igen, hogy hihetetlen dolgokra képes a labdával. Ha megindul, nincs az a védő, aki meg tudná állítani. Játékát mi leginkább Neymaréhoz hasonlítanánk. Hogy valóban eljuthat-e a brazil csillag szintjére? Természetesen megjósolhatatlan. A videók csak azt mutatják meg, hogy ezekben a fiatalokban megvan a lehetőség.