UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-02 13:50

Kedvező helyzetben

Véget értek a csoportkör küzdelmei az U18-as A divíziós leány Eb-n, eldőlt, mely csapatok jutottak a középdöntőbe. A folytatásban a magyar válogatott is érdekelt. Csupán egyetlen gárdával szemben van lépéshátrányban.

Lakner Gábor Az A csoportban a franciák hibátlan teljesítménnyel végeztek az élen, az olaszok és az izraeliek jutottak még a középdöntőbe, a pofozógép szerepét betöltő litvánok csak a kiesés elkerüléséért küzdhetnek tovább. A B jelű négyest a spanyolok uralták, veretlenül jutottak be a középdöntőbe. A nemzetközi szövetség méltányossága miatt résztvevő oroszok – erről bővebben itt írtunk – bejöttek másodiknak, a portugálok szintén továbbjutottak. A negyedik lengyelek kilógtak a mezőnyből, a legtöbb szerzett pontjuk 46 volt a három fordulóban.
U18orom2
U18orom2
A C kvartettben a házigazda szlovének meglepetésre magabiztosan, veretlenül lettek elsők. Másodiknak válogatottunk futott be, az utolsó fordulóban biztosítva a továbbjutást. A belgák is a középdöntőben vannak, ellentétben a szerbekkel. A D csoport volt a legkiegyensúlyozottabb, hármas holtverseny alakult ki az élen. Végül a horvátok lettek az elsők, a hollandok a másodikak, a csehek a harmadikak. A nyeretlen észtek nem tudtak beleszólni a továbbjutás kérdésébe. A csapatok egymás ellen szerzett pontjaikat viszik tovább a középdöntőbe. A csoportok első négy helyezettje továbbjut a nyolc közé, az utolsó két együttes viszont újra bekapcsolódik... A kiesés ellen folytatott küzdelembe. A magyarok a horvátokkal, a hollandokkal és a csehekkel játszanak, a helyzetet nagyban megkönnyíti, hogy a keresztbeverések miatt minden ellenfél ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint válogatottunk, és várhatóan a szlovének is megbotlanak a folytatásban.

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) A középdöntő állása G csoport: 1. Franciaország (4 pont), 2. Spanyolország (4), 3. Olaszország (3), 4. Oroszország (3), 5. Portugália (2), 6. Izrael (2) F csoport: 1. Szlovénia (4), 2. Horvátország (3), 3. Hollandia (3), 4. Csehország (3), 5. MAGYARORSZÁG (3), 6. Belgium (2).

A csoportkör végén a statisztikákat böngészve magyar neveket is találunk az élmezőnyben. Aho Nina a negyedik legjobb dobószázalékkal rendelkezik, a kísérleteinek 55 százaléka célba talál. Studer Ágnes a harmadik legbiztosabb kezű ítéletvégrehajtó, a büntetőinek 90.9 százaléka pontos. Nem mellékesen a negyedik legtöbb szabálytalanságot is ellene követték el. A palánk alatt Kuttor Enikő szorgosan gyűjti a lepattanókat, ebben a műfajban a második helyen áll, összesen 36-szor szedte le a labdát.

A magyar válogatott programja: Augusztus 3., hétfő, 16.15 óra: Magyarország–Hollandia Augusztus 4., kedd, 20.45 óra: Magyarország–Horvátország Augusztus 5., szerda, 16.15 óra:Magyarország–Csehország