UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-03 20:48

Fájó vereség

Az U18-as leányválogatott saját magát verte meg az Eb középdöntőjének nyitányán. A hollandoktól elszenvedett vereség azért fájó, mert az ellenfélnek annyi is elég volt a győzelemhez, hogy valamivel kevesebbet hibázott.

Lakner Gábor Válogatottunk kezdett jobban, majd 7-4-es magyar vezetésnél befagyott az eredményjelző: három percig egyetlen kosarat sem láthatott a celjei publikum. A kosárcsendet a hollandok törték meg, de a hajrá a magyaroké volt. Böröndy duplája és triplája között Studer is betalált, így nyolcpontos előnnyel zárták az első tíz percet.
u18ahonina
u18ahonina
A második negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség, és annak ellenére sokáig ott is maradt, hogy válogatottunk tagjai nagyon rosszul dobtak. A játékkal nem volt baj, a befejezésekkel viszont annál több,nagyon sok dobóhelyzet maradt kihasználatlanul. A hollandok még rosszabbul céloztak, az első félidőben például mind a tizenkét triplakísérletük elkerülte a gyűrűt. A negyed utolsó négy percében nem született magyar kosár, így az ellenfél - kizárólag büntetőkből - hat pontra zárkózott fel. A játék képe a folytatásban sem változott jelentősen, mindkét oldalon sok volt a hiba. Válogatottunk ugyan ellépett tíz ponttal (24. perc: 31-21), de a hollandok magukra találtak, és kiegyenlítettek (26. perc: 31-31). A magyar csapat nehézzé tette magának a mérkőzést , az utolsó percek nagy küzdelmet és váltott vezetést hoztak, a záró negyedet végül 37-37-es döntetlenről várták a felek. Válogatottunk három percen át képtelen volt kosarat dobni, és a következő öt percben is mindössze kettőt sikerült, így a hollandok temérdek hibájuk ellenére is hétpontos előnyt harcoltak ki (38. perc: 41-48). Egy perccel a meccs vége előtt Studer triplája reményt adott, de az ellenfél már nem engedte ki kezéből a vezetést. A magyar együttes fájó vereséget szenvedett, amit elsősorban saját magának köszönhet. A hollandok nem játszottak jól, de valamennyivel kevesebbet hibáztak, ez pedig elég volt a győzelemhez: 26,7 százalékos dobószázalékkal ritkán lehet mérkőzést nyerni, nekik ezúttal sajnos sikerült. Holnap 20.45 óraától Horvátország ellen javíthat.

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) Középdöntő, 1. forduló Hollandia–Magyarország 53–46 (6–14, 13–11, 18–12, 16–9) Magyarország: Aho 7/3, Studer 6/3, Dubei 15, Tóth T. 2, Kiss V. 6. Cs.: Böröndy 5/3, Weninger, Kuttor 5, Török. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.