UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2015-08-03 09:18

Tornagyőzelem teltház előtt

Nagyon meg akarták szerezni a Savaria-kupát a magyar fiú U18-as vízilabda-válogatott tagjai. A szerbek ellen három gólos hátrányból felállva, ötméteresekkel nyertek. A tornagyőzelemhez a szurkolók biztatása is kellett.

Pusztai Viola Nem csoda, hogy megtelt a lelátó Szombathelyen az U18-as fiú vízilabda-válogatott meccsein. Az immár hagyományos, nyári Savaria-kupán a lehető legerősebb mezőny gyűlt össze. A házigazda magyarok mellett a horvátok, az olaszok és a szerbek csobbantak a medencébe. Vízipólóról révén szó, nyugodtan mondhatjuk utánpótlásban is: igazi sztárparádé. Horkai György együttesét természetesen fűtötte a győzelem iránti vágy, bármilyen nehéznek is ígérkezett, itthon akarták tartani a kupát. Ennek jegyében 12-7-es sikerrel kezdett a csapat a horvátok ellen, majd 11-4-re kiütötte az olaszokat.
Burián Gergő (2) társaihoz hasonlóan remekelt a Savaria-kupán Forrás: waterpolo.hu
Burián Gergő (2) társaihoz hasonlóan remekelt a Savaria-kupán Forrás: waterpolo.hu
– Mindkét mérkőzés nehéz volt – mondja Burián Gergő, aki rendkívül gólerősen játszott a felkészülési tornán. – A horvátok elleni meccs mindaddig szoros volt, amíg Lazic nem kapott négyperces, végleges kiállítást, így emberelőnyben megléptünk tőlük. Az olaszokkal szemben úgy arattunk nagyarányú győzelmet, hogy kulcsembereink közül Manhercz Krisztián, Nagy Ádám és Vogel Soma sem szerepelt a csapatban. De nélkülük is jól teljesítettünk, ami nagy erény. Persze ne felejtsük el, náluk is akadtak hiányzók. A szerbek ellen már sokkal jobban meg kellett szenvedni a győzelemért: a magyar együttes hiába vezetett  7-6-ra, a harmadik negyed elején „beragadt”, amit az ellenfél kíméletlenül kihasznált, s fordított 10-7-re. De Buriánék onnan is felálltak. – Vogel Soma remekül védett, és amikor visszaállt a kapuba, stabilak lettünk hátul. A végén 11-11-es állásnál emberelőnybe kerültünk, de nem használtuk ki, így következtek az ötméteresek. Soma kettőt is megfogott, megnyertük a meccset és a kupát is, mindkettőt nagyon akartuk, jót tett az önbizalmunknak. A korosztálynak jövőre, az U19-es Európa-bajnokság lesz az első jelentős nemzetközi viadala, a csapatnak addig még bőven van ideje összecsiszolódnia. A torna rendkívül hasznosnak bizonyult abból a szempontból, hogy a fiúk képet kaptak arról, hol tartanak az ellenfelekhez képest. A válogatott tagjainak rendkívül jól esett a szurkolók biztatása. A Vasas játékosa elmondta, egyáltalán nem számított arra, annyian lesznek, hogy majd még egy gombostűt sem lehet leejteni a lelátón. A hangos drukkolás  többször átlendítette őket a holtponton.

Savaria-kupa, fiú U18-as nemzetközi torna (Szombathely). A magyar csapat eredményei: −Horvátország 12-7, −Olaszország 11-4, −Szerbia 11-11, ötméteresekkel 5-4. A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Szerbia, 3. Horvátország, 4. Olaszország.