UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-08-04 12:56

Eb és kórház

Noha Gardi Dominika és Kopilovic Elenonóra is éremesélyesnek számított, mindketten – és így a küldöttség is – érem nélkül maradtak az Ausztriában rendezett gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokságon. A lányok még a kórházat is megjárták.

UP-info Két helyszín, 19 ország, nagyjából négyszáz versenyző – e számok jellemezték a nemrég Ausztriában befejeződött gyorsasági görkorcsolya kontinensviadalt. A Wörglben rendezett pályaversenyeken és az Innsbruckban tartott maratoni viadalon összesen tizenegy magyar indult, vegyes eredményekkel.
Gardi Dominika
Gardi Dominika
A junior B korosztályban joggal számíthatott az éremre Gardi Dominika és Kopilovic Elenonóra, csakhogy az erős mezőny és a bukások keresztülhúzták a számításokat. Gardi 500 m-en hetedik lett, míg Kopilovic nem jutott tovább az előfutamból. A 10000 m eliminációban mindkét magyar tömegbukásba keveredett, s már az meglepő volt, hogy Gardi egyáltalán folytatni tudta. A szegedi lányt vitte előre a szíve, és 80 méteres hátrányból üldözőbe vette a mezőnyt, végül hatodik helyen zárt. A baleset komolyságát jelzi, hogy mindketten kórházban töltötték a verseny utáni éjszakát, a folytatás is kérdéses volt. Azért Kopilovic 1000 méteren nyolcadikként zárt. A korosztály harmadik magyarja, Sebők Dominika betegség miatt egyéniben nem villogott, de a váltó stabil tagjaként ötödik lett. Az utcai versenyeket frissen aszfaltozott, nehéz vonalvezetésű pályán rendezték, s a felhőszakadások miatti csúszások sem könnyítették meg a versenyzők életét. Gardi és Kopilovic 500 méteren a selejtezőt még sikerrel vette, de a nehezebb, külső pályáról indulva nem sikerült a továbbjutás. A 10000 m ponton sem hozott nagyobb sikereket, Kopilovic a 15. lett. Az elimináció már jobban sikerült, Gardi a hatodik, társa a 13. lett. A legjobb szereplést az utcai váltóverseny hozta, Hunyadi Pannival a negyedik helyre ért be a staféta. A junior A korosztályban egyedüli magyarként Sántha Blanka indult. A 10000 m eliminációban a kilencedikként végzett, míg az utcai versenyeken két számban is a 13. lett, élete első maratonján pedig a 21. helyen gurult a célba. Öt fiú induló osztozott a távokon a junior B korosztályban. A pálya 1000 méterén mind Bejczi Botond, mind Szögi Tamás nagyszerű egyéni csúcsot gurult, Bejczi alig pár tizeddel maradt le a középdöntőről. Kun Balázs 5000 m ponton ment remekül, jól osztotta be az erejét, sokáig megragadt a vezető bolyban. A 18. hely az erős mezőnyben elismerésre méltó. Iványi Tamás, a csapat legfiatalabb tagja jó idővel lett 300 méteren 21. Az utcai versenyekben Remete Solt csak a célegyenesben csúszott le a továbbjutást jelentő második helyről 200 m-en. Szögi Tamás az eliminációban elért 17. helyére lehet büszke. Bejczi Botond a pontversenyen tartotta végig a lépést a fergeteges tempóval, és a 14. helyen futott végül a célba, a váltó előfutamában sokáig tartották a lépést a fiúk a továbbjutást jelentő harmadik helyért. Kun Balázs remekül tartotta a tempót ellenfeleivel, de végül lecsúsztak a továbbjutásról, és összesítésben a 9. helyen végeztek.