UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2015-08-06 22:05

Gledura-diadalmenet

Pazar magyar sikerekkel zárult az Újvidéken rendezett ifjúsági rapidsakk Európa-bajnokság. A legeredményesebb magyar, Gledura Benjámin három aranyérmet szerzett.

UP-info Újvidék adott otthont az ifjúsági rapidsakk-kontinensviadalnak, amelyen a magyarok remekül szerepeltek. Persányi Barnabás első kiemeltként, veretlenül, a lehetséges kilencből hét pontot szerezve győzött az U12-es korosztályban, míg Hegedűs Dominik második lett. Szintén magyar sakkozó, Gledura Benjámin diadalmaskodott az U16-osok között, U18-ban pegig Csonka Balázs a harmadik helyen zárt.
gledura3
gledura3
A lányok is maradandót alkottak. Az U8-ban Gaál Zsóka második, az U10-esek között – hetes holtverseny után, a másodlagos pontszámításoknak köszönhetően – Barcza Lora szintén második, Hegedűs Luca harmadik lett. Az U18-ban Gál Hanna Krisztina ezüstérmet szerzett. Ugyancsak szép sikereket hozott a csapat Európa-bajnokság, hiszen a Gledura Benjamin, Csonka Balázs, Hegedűs Dominik, Gál Hanna Krisztina és Barcza Lora alkotta együttes kilenc mérkőzésből hét győzelemmel és két döntetlennel, összesen 14 ponttal zárt! Az együttes húzóembere Gledura volt, aki elsőtáblásként hét győzelemmel és egy döntetlennel járult hozzá a csapat sikeréhez. Megrendezték a kieséses rendszerű ifjúsági rapid Eb-t, és abban is Gledura lett a legjobb, míg Csonka Balázs a negyedik helyen zárt. Az utolsó versenyszám  az ifjúsági snell-kontinensviadal volt, ahol a tíz év alatti lányok versenyében Barcza Lora bronzérmet, a 18 év alattiak között Terbe Julianna ezüstérmet szerzett.