UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-17 22:49

Négyből négy

Néhány percet leszámítva a magyar U16-os leányválogatott végig uralta a belgák elleni mérkőzést, így győzelemmel kezdte szereplését a portugáliai Eb középdöntőjében.

Lakner Gábor A középdöntő első mérkőzésén Belgiummal találkozott a magyar U16-os leányválogatott a portugáliai A divíziós Európa-bajnokságon. A meccs esélyesének a magyarok számítottak, akik ennek megfelelően állva hagyták ellenfelüket. Már 12-3-ra vezetett válogatottunk, mire a belgák felocsúdtak. A negyed vége azonban az övék volt, így három pontra zárkóztak fel.
U16uj
U16uj
A második szakasz úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: két gyors belga kosárral. Ekkor már náluk volt az előny, de válogatottunk szigorított védekezésén, a támadójáték ismét összeállt, így sikerült visszavenni a vezetést. Egy újabb rövidzárlat után a belgák utolérték ugyan csapatunkat, de a félidő utolsó tizenkét pontját az újra magukra találó magyar lányok szerezték, így kényelmes előnnyel vonulhattak pihenőre. Térfélcsere után fokozatosan növelte előnyét a magyar együttes, Juhász Dorka járt élen pontszerzésben. Ismét jött ugyan egy kisebb rövidzárlat, de ezúttal a belgák nem tudtak élni a lehetőséggel, a különbség pedig húsz pont fölé nőtt a szakasz végére. Az utolsó negyed nem hozott izgalmakat, a tetemes előny birtokában Magyar Gergely szövetségi edző sorra pályára küldte a cserejátékosokat is. A különbség ennek ellenére tovább nőtt, a magyar válogatott negyedik mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott.

U16-OS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA), F csoport, 1. forduló. Magyarország–Belgium 83-60 (18-15, 24-15, 20-14, 21-16) Magyarország: Lelik 12/3, Boros 6, Czukor 13/3, Gereben 8, Juhász 26/3. Cs.: Foitl 2, Mérész 2, Soós 2, Radócz 2, Barhács 10, Bernáth, Pusztai. Edző: Magyar Gergely.