UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-19 00:51

Csillagos ötös

Ötödik meccsét is magabiztosan nyerte a magyar U16-os leányválogatott a portugáliai Európa-bajnokságon, ezúttal a németek voltak az áldozatok a középdöntő második mérkőzésén.

Lakner Gábor Az U16-os leányválogatott már a középdöntő első fordulója után bejutott a nyolc közé a portugáliai A divíziós Eb-n, így a hátralévő összecsapásokon a minél jobb helyezés és az azzal járó kedvezőbb sorsolás Magyar Gergely együttesének célja. A középdöntő második körében a németek próbálták megállítani a veretlen magyar csapatot – nem sok sikerrel. Már az első negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség, a németek csak egy-egy elnézett védekezés után tudtak eredményesek lenni. A második szakasz elején több mint két percet kellett várni válogatottunk első kosarára. A németek ekkor felzárkóztak négy pontra, de ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. A magyar csapat minden tekintetben ellenfele fölé nőtt, és nagyszünetben már tizenhét ponttal vezetett.
U16spanyol03
U16spanyol03
A térfélcsere után Magyar Gergely pályára küldte a cserejátékosokat, gondolva a szerdai franciák elleni csoportrangadóra is. A németek ezzel sem jártak jól, a magyar kispadról 35 pont érkezett, így esélyük sem volt felzárkózni. Válogatottunk továbbra is szigorúan védekezett, és bár a támadójáték időnként dadogott, a különbség a záró negyedben húsz pont fölé kúszott. A csapat ráadásul a hajrát is megnyomta, így a rivális kozmetikázni sem tudott az eredményen. A magyar válogatott ötödik mérkőzésén is magabiztosan győzött, így szerdán 17.15 órakor a csoportelsőségért játszik a szintén hibátlanul menetelő franciákkal. A két nagy sorozatból az egyik tehát megszakad, a forma alapján joggal remélhetjük, hogy nem a Magyar-tanítványoké lesz az.

U16-OS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA) F csoport, 2. forduló Magyarország–Németország 71-48 (21-13, 17-8, 12-13, 21-14) Magyarország: Lelik 14, Czukor 4, Gereben 10, Juhász 6, Barhács 2. Cs.: Soós 9, Radócz 10, Boros 5, Pusztai 8, Mérész, Foitl, Bernáth 3/3. Edző: Magyar Gergely.