UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-20 14:09

Revánsra várva

A magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott a csehekkel játszik a portugáliai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A két együttes az EYOF elődöntőjében már találkozott, válogatottunk most visszavágna az ott elszenvedett vereségért.

Lakner Gábor Véget értek a középdöntő küzdelmei az U16-os leány Eb-n. Az utolsó fordulóban négy veretlen együttes találkozott egymással, az E csoportban az orosz, míg az F csoportban sajnos a magyar válogatott győzelmi szériája szakadt meg. Így már csak az olaszok és a franciák büszkélkedhetnek hibátlan mutatóval. Az már napok óta biztos volt, hogy a magyar válogatott ott lesz a legjobb nyolc között, szerdán pedig az is kiderült, hogy a negyeddöntőben a csehekkel találkozik. A mai pihenőnap után pénteken dől el a négy közé jutás, a magyar−cseh összecsapás délután negyed 6-kor kezdődik. Továbbjutás esetén az elődöntőben az olasz−lett párharc győztesével találkozik válogatottunk.
U16spanyol01
U16spanyol01
A cseheket semmiképpen sem szabad leírni, hiszen bő két héttel ezelőtt az EYOF-on aranyérmet szereztek. Az elődöntőben éppen válogatottunkat győzték le 73-63-ra, de a magyar lányok talán azon a mérkőzésen nyújtották a leggyengébb teljesítményt. Koncentrált, kevésbé körülményes játékkal azonban nem jelenthet megoldhatatlan feladatot az elődöntőbe jutás. A két együttes védekezésben és lepattanózásban hasonló mutatókkal büszkélkedhet, válogatottunk támadójátéka azonban jóval hatékonyabb volt a torna eddigi szakaszában. A statisztikákat böngészve azt láthatjuk, hogy Juhász Dorka és Lelik Réka az egész mezőny legeredményesebb játékosai közé tartozik, előbbi 16,5-es átlaggal második, utóbbi 13,2-es átlaggal negyedik helyen áll a rangsorban. Juhász lepattanózásban is az élmezőnyben szerepel, átlagban 7,7 labdát szed le, ezzel a nyolcadik a listán. A csapatjátékot dicséri, hogy Lelik adta a második legtöbb gólpasszt (3,8), és éppen csapattársát, Gereben Líviát (3,4) előzi meg a sorban. Lelik labdaszerzésben ugyancsak kiemelkedik, átlagban 3,8 „lopásával” toronymagasan vezeti a kategóriát.

A negyeddöntő párosítása Olaszország–Lettország Magyarország–Csehország Franciaország–Portugália Oroszország–Spanyolország