UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-21 21:55

Jöttek a csehek...

Nem sikerült a visszavágás a cseheknek az EYOF elődöntőjében elszenvedett vereségért a portugáliai U16-os leány Európa-bajnokságon, a magyar válogatott így az 5-8. helyért játszhat.

Lakner Gábor Az elődöntőbe jutás volt a tétje a magyarok és a csehek meccsének az U16-os leány Európa-bajnokságon. Idegesen kezdtek a lányok, az első három támadásból nem sikerült betalálniuk, de fokozatosan belelendültek, és átvették a vezetést. A csehek nem hagyták leszakítani magukat, az első negyed végén így öt pontos hátrányban voltak. A második szakaszt ismét a csehek kezdték jobban, a folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünethez közeledve egyre több rossz megoldás következett mindkét oldalon, úgy tűnt, fogytán a játékosok ereje. Egypontos magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.
csehu16
csehu16
A harmadik negyed óriási taktikai csatát hozott, egyik csapat sem kapkodta el a támadásvezetést, igyekeztek hosszú labdajáratásokkal átjátszani a szigorú védekezést. Továbbra sem tudtak a felek komolyabb előnyt kialakítani, a dudaszó pillanatában beesett cseh triplának köszönhetően a záró negyed előtt négy ponttal vezetett az ellenfél. Az utolsó szakaszban úgy tetszett, elfáradt a magyar csapat, a sok eladott labdából a csehek rendre könnyű kosarakat szereztek. Már tíz ponttal is vezettek, amikor utolsó erőtartalékait mozgósítva kétségbeesett hajrát indított válogatottunk. Az utolsó percben már csak három pont volt a hátrány, amit azonban nem sikerült ledolgozni, így a csehek jutottak az elődöntőbe, a magyar lányok pedig az 5-8. helyért játszhatnak hétvégén.

U16-OS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA) Negyeddöntő Csehország – Magyarország 60-56 (17-22, 13-9, 18-13, 12-12) Magyarország: Lelik 8, Czukor, Gereben 17/3, Juhász 23, Barhács 2.Cs.: Soós 4, Boros, Bernáth, Pusztai, Radócz 2. Edző: Magyar Gergely.