UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-08-21 21:46

Ütős nap: négy magyar a döntőben!

Elképesztő napot produkált a magyar csapat Keszthelyen a leány junior és ifjúsági Európa-bajnokságon: a házigazdáknak mind a négy ringbe lépő ökölvívója bejutott a fináléba, így az utolsó napon az aranyéremért bokszolhat.

Nagy-Pál Tamás Az már korábban eldőlt, hogy az érmek számát tekintve magyar szempontból a keszthelyi lesz minden idők legeredményesebb junior és ifjúsági leány Európa-bajnoksága. Heten jutottak elődöntőbe, s közülük négyen pénteken léptek a kötelek közé a fináléért. Seres Attila szövetségi edző úgy fogalmazott: nagyon bízik benne, hogy legalább egyikük kivívja a döntőbe jutást, és akkor már az érmek színét nézve sem lesz jobb Eb a mostaninál.
Döntősök
Döntősök
Az előjelek alapján junior 54 kg-ban Endre Krisztinának volt a legnagyobb esélye erre, mivel olasz ellenfele verhetőnek tűnt. Ráadásul a két lány nagyon jól ismerte egymást, hiszen együtt készültek a kontinenstorna előtt. Ennek ellenére az első menetben Krisztina tűnt idegesebbnek, de a másodikra leküzdötte félelmét, átvette az irányítás és végül a bírók 2-1 arányban hozták ki győztesnek. Egyből egy. Károlyi Gabriellára (44) úgy tetszett, sokkal nehezebb feladat vár, hiszen ír lányt még nem sikerült legyőznie egyetlen magyarnak sem a tornán. De a Kaposvári Ring SK versenyzője kitűnően kezdte a meccset, így még az is belefért, hogy a második felvonásra bealudt kicsit. A küzdelem második fele is az övé volt, így a vezetőbíró a magasba emelte a kezét. Kettőből kettő. Hogy ez ne az írek napja legyen, ahhoz Petrovics Gabriella (66) is hozzátett: lámpalázát a torna során talán először leküzdve hosszú jobbegyenesekkel operált Lauren Kelly ellen. Bár a második menet átment inkább dulakodásba, a folytatásra Gabriella ismét elővette vívós stílusát és gyönyörű boksszal lépett a fináléba. Háromból három. Az ifjúságiak között Pallás Szimonetta (81) maradt állva, aki villámgyorsan végzett a török Shanie Senay Demirciogluval: már másodszor kellett rászámolni ellenfelére, ami után leléptette a vezetőbíró. Négyből négy. Korábban még egyetlen korosztályos Eb-n sem szerzett magyar lány kontinensbajnoki címet. Most megtörhet a jég. Négy esély van a történelmi sikerre.