UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-08-22 19:13

Lemaradtak a vb-ről

Zsinórban harmadszor is kikapott a portugáliai Európa-bajnokságot négy magabiztos győzelemmel kezdő magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott, így nem tudta kivívni a részvételi jogot a jövő évi világbajnokságra.

Lakner Gábor Komoly tétje volt a magyarok és a lettek összecsapásának, melynek győztese az 5-6. helyért, vesztese pedig a 7-8. helyért játszhat vasárnap a portugáliai A divíziós leány Európa-bajnokságon. Eredetileg ugyanis az első öt helyezett kvalifikálta volna magát a jövő évi világbajnokságra, de a házigazda spanyolok bejutottak a négy közé, így már a hatodik hely is vb-részvételt ér. A találkozó győztese tehát az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül ott lesz Spanyolországban.
u16lett2
u16lett2
A két együttes a torna nyitómérkőzésén már találkozott egymással, akkor magabiztos, 86-69-es magyar győzelemmel zárult az összecsapás. Ehhez képest most a lettek kezdtek jobban, már tíz ponttal is vezettek, de a negyed végére sikerült felzárkózni. Az ellenfél a második szakaszban is őrizte előnyét, egészen a hajráig, amikor pontos triplákkal sikerült fordítani, így válogatottunk ötpontos vezetés birtokában vonulhatott pihenőre. A harmadik szakaszban egyik csapat sem sziporkázott, sorra maradtak ki a mezőnykísérletek és a büntetők is. Fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapat sem tudott meglépni. Juhász Dorka utolsó másodperces kosarának köszönhetően egypontos magyar előnnyel kezdődött a záró negyed. Az utolsó szakaszt jó ritmusban kezdte a válogatottunk, a lettek azonban újítani tudtak és fordítottak. A hajrában hiába volt esély a győzelemre, megremegtek a kezek, maradt a szoros vereség. A magyar csapat nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul, így a lettek jutottak ki a jövő évi világbajnokságra. A tornát négy magabiztos győzelemmel és parádés játékkal kezdő válogatott a következő három mérkőzését elveszítette, így csupán a hetedik helyért játszhat vasárnap 14 órától.

U16-OS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA) Mérkőzés az 5-8. helyért Lettország–Magyarország 71-68 (21-18, 19-27, 13-9, 18-14) Magyarország: Boros 10, Czukor 6, Mérész, Gereben 5/3, Juhász 10/3. Cs.: Lelik 19/15, Foitl, Barhács, Pusztai 6, Soós 3, Radócz 2, Bernáth 7/6. Edző: Magyar Gergely.