UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2015-08-28 15:35

Ismét élre lapátoltak

Rendhagyó helyszínen, Szolnokon, az országos bajnokságon vette át a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztálya a júliusi eredmények alapján kiérdemelt „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségszavazás győztese és a százezer forintos díj tulajdonosa szintén a győri klub lett.

UP-info Már két és fél évvel ezelőtt is úttörőnek számított a győri kajak-kenu szakosztály, hiszen elsőként nyert meg a Decathlon, a Magyar Olimpiai Bizottság és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat. Akkor a Decathlon egyik áruházában vették át az elismerést. Harminc díjátadóval később, a harmincegyediken ismét különleges helyszínen, de ugyancsak a győriek ünnepelhettek: a júliusi montemor-o-velhói korosztályos világbajnokságon nyújtott teljesítményükkel ők érdemelték ki az elismerést (a klub díjat érő sikereiről itt írtunk bővebben).
szolnok_gyoriek
szolnok_gyoriek
Az utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője, Bruckner Gábor szerint persze keresve sem találhattak volna autentikusabb helyszínt, mint a országos bajnokságét, Szolnokot, ahol ma, a délelőtti programot követően köszöntötték a győzteseket. Dr. Géczi Mariann, a MOB osztályvezetője szerint nagy zavarban voltak, mert ismét kiváló eredményekkel pályáztak a szakosztályok. Mégis, összhang volt közöttük, hiszen a győriek a jók közül is kiemelkedtek. Olyan sikerek övezik a műhelyt, amelyhez hasonlót kevés más egyesület mondhat magáénak. A MOB képviselője egyúttal méltatta az évtizedes győri hagyományokat és, egyúttal sok sikert kívánt a riói tesztversenyre. A korábbi díjátadókon rendre szóba került, hogy Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója milyen módon kötődik az adott sportághoz. „Ezúttal ez elmarad, hiszen nincsen kajak-kenus múltam. Hacsak annyi, hogy nagy örömmel gondolok vissza az első díjátadóra, amikor szintén a győriek nyertek. Nem véletlen, hogy visszatértünk ehhez a szakosztályhoz, csak idő kérdése volt, mikor kapják meg újra az elismerést. És nagy eséllyel indulhatnak az éves díjért is. Már a kezdet kezdetén az volt a célunk, hogy a hozzájáruljunk a sikeres utánpótlásműhelyek felkészüléshez, hogy és reflektorfénybe kerüljenek azok a szakosztályok, amelyekről a mindennapokban talán kevesebbet beszélnek.” A sport iránt elkötelezett Decathlon-ügyvezető szerint a két és fél év alatt olyan utat jártak be, amelyet talán ők sem gondoltak volna. Több, az utánpótlással foglalkozó kezdeményezést is támogatnak (a Nemzeti Sport Junior melléklete, magazin az M4-en), ráadásul teljesen véletlen egybeesés, de októberben itt, Szolnokon nyílik meg a 17. Decathlon-áruház is. Kadler Gusztáv kettős minőségben értékelt, hiszen a Graboplast Győri VSE szakosztályvezetője és a szövetség általános alelnöke: „Az itt látható versenyzők mindegyike – akik világverők – még mindig abban a pólóban van, amelyeket az első díjjal kapott utalványból vásároltunk. Nagy öröm volt számunkra az első elismerés, amely akkor nagy meglepetésként ért minket. Most kicsit azért bizakodóbbak voltunk, mint akkor. Az idei teljesítmény kiemelkedő, ráadásul a versenyzők nem csak az utánpótlásban teljesedtek ki. Széles bázison nyugszik a győri kajak-kenu sport, és bízunk benne, hogy még több eredményt tudunk elérni." Úgy látja, hogy a sportágat hál’ istennek nagy társadalmi elismerés övezi, de ezek a díjak mindig visszajelzést adnak, hogy jó úton járnak. Egyre többen viszik a gyerekeket a győri vízitelepre, s már az a probléma, hogy elérték a befogadóképességük határát. „A hónap műhelye”-díj következő szavazása szeptember 10-én kezdődik, és egészen szeptember 5-ig lehet jelölni az augusztusi teljesítmények alapján.