UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-08-29 10:18

Horrorsérülés Ásványrárón

Brutális sérülést szenvedett a győrladaméri Pőcze Martin: ellenfele páros lábbal csúszott rá a megye II-es U19-es bajnokin, minek következtében eltört a szárkapocscsontja, és az a bokájában lévő összes szalagot elvágta. A vétkest két évre tiltották el.

Nagy-Pál Tamás Borzasztó jelenet zajlott le nemrég az Ásványráró–Győrladamér U19-es bajnokin a megyei másodosztályban. A vendégek 17 éves játékosa, Pőcze Martin (címlapfotó: Járeb Jutka) szenvedett nagyon súlyos sérülést. A győrladaméri vezetőedzővel, Szabó Tiborral rekonstruáltuk a történteket:
Pőcze Martin1
Pőcze Martin1
„Martin bal oldali középpályás, rendkívül robbanékony, rohan, mint a gyorsvonat. Hosszúnak tűnő kiugratást kapott, tízből nyolc játékos szerintem el sem indult volna érte. Nem úgy Martin! A védő közelebb volt, mégis előbb ért oda. Jobb külsővel megtolta a labdát a kapu irányába, már csak a kapussal állt volna szembe. Az ellenfél viszont páros lábbal csúszott rá. Tizenhat éve vagyok edző, láttam már egy-két szabálytalanságot, de ekkorát még nem. Szörnyű volt! Rögtön látszott, hogy nagy a baj. Hiába próbálta Martin megemelni a lábát, nem tudta. Az eltört szárkapocscsontja össze-vissza szabdalta a szalagjait, csak a bőr tartotta a bokáját a helyén. Nem kényes típus, de az a fájdalom, amit az arcán láttam… Odanyújtottam neki az alkarom, hogy szorítsa nyugodtan. Hívtuk a mentőt, de fél órát várni kellett rá. Addig le sem mertük vinni a pályáról, nehogy rontsunk a helyzeten.” A 20. perc környékén járt ekkor a meccs. Miután a mentő elszállította Martint, a játékvezető úgy döntött: a második félidővel folytatódjon a bajnoki. „Csodálkoztam, de folytattuk. Egygólos hátrányban voltunk. Amit a hazai szurkolóktól és játékosoktól kaptunk… Az egész meccsen beszólogattak. Már egy-egy kisebb szabálytalanság után is hallgattuk, hogy na, hívjunk mentőt? Megdöbbentő volt. De én csitítottam az enyéimet. Mondtam, hogy nincs megtorlás. Összekapta magát a csapat és fordítottunk 2-1-re. Természetesen Martinnak ajánlottuk a sikert.”
Pőcze Martin2
Pőcze Martin2
Mint Martin édesapjától, Pétertől megtudtuk, a fiú még mindig kórházban van, mert gennyedzik a sebe. „Lelkileg rendben van, csak nagyon aggódik az iskolakezdés miatt, nem szeretett volna lemaradni. Stramm gyerek: a balesettől a műtétig egyetlen fájdalomcsillapítót vett be. Az ellenfelére nem haragszik. Volt is benn nála a srác, bocsánatot kért. Ez van, már megtörtént. A legjobb kézben van. Minden a helyére került a lábában tíz csavar segítségével, most már csak fel kell épülnie. Egy évig biztosan eltart. Vissza szeretne térni, mert nemrég felvették a Fehér Miklós Akadémiára, és nem tett még le arról, hogy az ETO játékosa legyen.” A sérülést Alföldi Tamás okozta, akit azóta két évre el is tiltott az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága – Szabó szerint még ilyen mértékben sem túlzás a büntetés. „Akármit is állít más lapokban az ásványráróiak elnöke, Szemeti Károly, a fiú szándékosan tette. Érezhette, hogy már nem ér oda, mégis el akarta takarítani Martint. Ennek ellenére sajnálom őt. Nagyon sírt a meccs végén, idegileg összeomlott, meg is ölelgettem. A szándékosság viszont akkor is bűn, amit meg kell torolni. Lehet, hogy példát statuáltak vele, de szükség is van arra, hogy elejét vegyük az atrocitásoknak, még a szezon elején. Reméljük, lesz elrettentő ereje.”