UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-08-29 15:20

Nyitótánc

Nagypál Márta három elsőséggel zárta az őszi évadnyitó asztalitenisz-ranglistaversenyt. Juhász Patrik szintén remekelt, míg az ifjúsági fiúk és lányok mezőnyében is akadtak meglepetések.

Pusztai Viola Angol lány nyerte az ifjúságiak egyes versenyét, Juhász Patrik és Nagypál Márta háromszor is dobogóra állhatott – dióhéjban ez történt az őszi évadnyitó asztalitenisz-ranglistaversenyen. A fiúk viadalának a BVSC zuglói csarnoka adott otthont, a lányok pedig – a Statisztika szervezésében – az Ormai csarnokban küzdöttek az elsőségért. Az első nap az újoncoké volt. A fiúk U11-es döntőjét két székelyudvarhelyi fiatal játszotta: Szilágyi Paul és Karácsony Árpád csatájából előbbi jött ki győztesként. Az U12-esek és az U13-asok között nyert az elsőszámú esélyes, azaz Ócsai Máté és Both Olivér. Az újonckorú András Csaba ezúttal saját korosztályában nem indult, mint elmondta a verseny előtt: nem látja értelmét annak, hogy csupán két erős meccset játsszon. A serdülők viadalának viszont úgy vágott neki, hogy egyesben és párosban is nyerni akar, de végül előbbiben be kellett érnie a harmadik, utóbbiban a második hellyel. Juhász Patrik ellenben mindent vitt. Egyesben a KSI-s klubtársát, Terék Norbertet győzte le, párosban pedig éppen vele nyert az András Csaba, Both Olivér kettős ellen.
Nagypál Márta három elsőségével az évadnyitó legeredményesebb játékosa lett Forrás: MOATSZ
Nagypál Márta három elsőségével az évadnyitó legeredményesebb játékosa lett Forrás: MOATSZ
Az igazi meglepetések az ifjúságiak versenyében születtek. Párosban az első kiemelt Bruckner Máté, Kovács Gábor kettős már a nyolc között búcsúzott, miután kikapott a későbbi győztes egri Banok Tamás, Timafalvi Gergő duótól. Bruckner a viadal egyik esélyeseként egyesben szintén a negyeddöntőben állt meg: Juhász Patrik döntő játszmában győzte le, majd meg sem állt a fináléig. Ott azonban csak megszorongatni tudta a hazai versenyeken rendre jól teljesítő Kovács Sebestyént, aki a kiemelést tekintve papírforma-győzelmet aratott. Az ifjúsági lányok mezőnye egyesben eléggé foghíjas volt. Két válogatott játékos, Imre Leila és Fehér Orsolya sem indult, így a távollétükben Nagypál Csilla és Fehér Zsófia kapta az első két kiemelést a rangsorban. A döntőig egyikük sem jutott el, sőt Nagypál a nyolc közé sem, míg Fehért Hartbrich Leonie az elődöntőben búcsúztatta. A győzelmet végül nem ő, hanem az angol Lois Peake szerezte meg. A párost a Nagypál Csilla, Nagypál Márta kettős nyerte. A szolnoki testvérek közül a fiatalabbik, azaz Márta a serdülők egyes és Harasztovich Fannival a párosversenyét is megnyerte, így három elsőségével ő lett az évadnyitó verseny legeredményesebb játékosa. Az újoncok U13-as viadalában győztes Dari Helga a döntőig vezető úton az elsőszámú esélyes Menkő Veronika, majd a serdülő Eb-t megjárt Drabant Anita ellen is nyert. A fináléban a szintén Eb-résztvevő Phan Violát múlta felül. U12-ben csupán tizenketten indultak, győzött az esélyes Adamik Csenge, U11-ben a romániai Mike Bóroka lett az első. A részletes eredmények megtekinthetők a szövetség honlapján: ITT és ITT