UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-08-30 17:36

Magyar siker Budapesten

A Nemzeti Edzőközpontban rendezett G2-es junior-teniszverseny, a Hungarian Open döntőiben, egyesben rendkívül izgalmas meccseket láttunk. Párosban magyar győzelem született: Udvardy Panna a brit Jodie Anna Burrage oldalán szerezte meg az elsőséget.

Pusztai Viola Vártuk a pillanatot, hogy az első kiemelt Gyenyisz Klok mikor vágja úgy földhöz az ütőjét, hogy az eltörik. A junior-világranglista 36. helyén álló orosz teniszezőnek nem ment a Hungarian Open döntőjében honfitársa, a nála két évvel fiatalabb és több mint száz hellyel mögötte álló Aljen Avidzba ellen. A tizenöt éves fiú nem csinált semmi extrát, csak parádésan védekezett, nem választott rizikós megoldásokat, és élt ellenfele ki nem kényszerített hibáival.
Kotormán Ákos az elődöntőig jutott a Hungarian Openen
Kotormán Ákos az elődöntőig jutott a Hungarian Openen
Egy hete a szintén G2-es Budaörs-kupán elődöntőig jutott, akkor az első kiemelt Valkusz Máté búcsúztatta sima két szettben, aki aztán, esélyeshez méltóan, meg is nyerte a viadalt. Aztán Kanada felé vette az irányt, hogy az első kategóriás versenyen kemény borításon készülhessen a szeptember 6-án kezdődő junior US Openre. Bár a Hungarian Openen nem indult, volt kiért izgulni. Többek között Kotormán Ákosért, aki az elődöntőig menetelt. A finálétól éppen a későbbi győztes Avidzba ütötte el, aki miután 7-5, 6-3-ra legyőzte a végén már dühből játszó Klokot, már rohant is a reptérre, hogy a következő verseny színhelyére utazzon. A másik orosz még maradt, hogy az ukrán Vlagyiszlav Csumak oldalán párosban vigasztalódjon az elvesztett egyes után, de ez nem az ő napja volt: a lengyel Piotr Matuszewski, Kacper Żuk duó 6-2, 6-4-re győzött. A lányok ekkor már a jól megérdemelt hűsítőket iszogatták, vagy útban voltak a következő viadalra. Meg is jegyezte valaki a nézők közül: „nem semmi, hogy négy héten keresztül folyamatosan versenyeznek a fiatalok.” Az ukrán Dajana Jasztremszka és honfitársa, Anasztaszija Zaricka nem akármilyen meccset játszott egymással a döntőben, pedig úgy tűnt az első szett után, hogy előbbi sima győzelmet arat. A másodikban azonban olyan történt, hogy a Nemzeti Edzőközpont lelátóján ülők is egymást kérdezgették: a vezetőbíró elfelejtette áthajtani az eredményjelzőt, vagy valóban csaknem húsz perce küzdenek a lányok a pontért? Nos, mint kiderült, utóbbi történt a játszma 2-1-es állásakor. A tűző napon játszott mérkőzés végül döntő szettben lett Jasztremszkáé.
Udvardy Panna és Jodie Burrage remek játékkal nyert a párosok döntőjében. Forrás: instagram
Udvardy Panna és Jodie Burrage remek játékkal nyert a párosok döntőjében. Forrás: instagram
Udvardy Panna és párostársa, a brit Jodie Anna Burrage türelemmel várta a két egyes meccs valamelyikének végét, hogy ők is ütőt ragadhassanak és megmérkőzzenek a döntőben a román Ioana Guna, Andreea Amalia Rosca duóval. A két páros múlt héten a Budaörs-kupán is összefutott, akkor a magyar, brit kettős szuper tie brékben nyert a negyeddöntőben, de akkor az elődöntő már a végállomást jelentette. Egyesben mindkettőjüknek a tizenhat között ért véget a verseny, így joggal mondták, hogy azzal nem elégedettek. Udvardy ráadásul második kiemeltként éppen a román Roscától kapott ki a nyolc közé jutásért. Volt miért visszavágni, no, meg a két barátnő nagyon szeretett volna nyerni. Ezt a pályán is bizonyították, hiszen esélyt sem adtak az ellenfélnek, és remek játékkal 6-1, 6-0-ra behúzták a döntőt, megszerezve a tornagyőzelmet. A két mosolygós, rendkívül szimpatikus játékos így látta a finálét. − Nagyon jól éreztük magunkat, kiválóan játszottunk, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen jól sikerül. Meg vagyunk elégedve az eredménnyel – mondta Panna, majd Jodie vette át a szót: − Igazi csapatmunka volt, remekül dolgoztunk együtt, a szerva- és a röptejátékunk is jól működött, azért nyertük meg a meccset. Közös ünneplésre azonban nem lesz idő, miután a brit lány néhány nap múlva már Prágában lép pályára. Míg Udvardy arra készül, hogy a felnőttek között is megszerezze első pontjait. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Udvardy Pannát és Jodie Burrage-t szeptember 6-án az Utánpótlássport.hu által készített, vasárnap reggel 9 órakor kezdődő Jövünk! című utánpótlás-magazinban is láthatják az M4 Sport csatornán.