UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-09-01 17:52

Akarták, megkapták

A Puskás Akadémia NB III-as csapatának játékosai, valamint az együttes vezetőedzője, Komjáti András vágya is teljesült azzal, hogy a felcsúti gárda a ciprusi APOEL-lel találkozik a labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligája első fordulójában. A remélt továbbjutás esetén már keményebb feladat vár a társaságra: a HJK Helsinki–Celtic párharc győztesével kell megmérkőznie.

Nagy-Pál Tamás „Melyik csapatot szeretnétek kapni?” – tettük fel a kérdést a Puskás Akadémia ifjúsági Bajnokok Ligája-résztvevő korosztályának a Pancho Aréna sajtótermében percekkel a sorsolás előtt. Korától függően ki edzésről, ki a tanévnyitóról érkezett, hiszen szeptember első napján történt mindez.
Komjáti András
Komjáti András
„Az APOEL-t!” – vágta rá határozottan mindenki. A ciprusi gárdát nem az európai kupasorozat bajnoki ágának teljes mezőnyéből választották ki, az UEFA ugyanis már nyoni sorsolás előtt csoportbeosztást készített földrajzi és sportszakmai szempontok alapján. Így eldőlt, hogy a ciprusi bajnok mellett a spanyol Villarrealt, az olasz Torinót, a szerb Radot, a szlovák Senicát, a svájci Servette-et vagy a szlovén Domžalét kaphatta ellenfélnek a Puskás. „Cipruson jó az idő és van tenger...” „Én azt hallottam, ha őket kapjuk, egy héttel korábban kell kimennünk az idegenbeli meccsre, hogy akklimatizálódjunk...” – viccelődtek a fiúk a sorsolás izgalmában, de trénerük, Komjáti András szakmai érvekkel is alátámasztotta, hogy miért éppen az APOEL az álomcsapat. „Dolgoztam rövid ideig Cipruson, és az ottani utánpótláscsapatok felkészültségét látva úgy gondolom, ellenük lehet a legnagyobb esélyünk.” A jelek szerint – ahogyan a gyerekek hívják – Bandi bának messzire elér a keze: a sorsoláson ugyanis a második párban éppen a felcsúti és a nicosiai gárda nevét húzták ki. Persze a játékosok ujjongása közepette. „Még mindig vannak ismerőseim a szigetországban, biztosan tudok majd anyagot gyűjteni az ellenfélről” – sorolta az érveket Komjáti amellett, hogy Fortuna igen kegyes volt hozzájuk. Lehet esélye tehát a továbbjutásra a magyar alakulatnak, siker esetén azonban a második körben azonban alaposan fel kellene kötni a gatyát, ugyanis a finn Helsinki és a skót Celtic párharcának győztesével találkoznak. A Puskás Akadémia idegenben kezdi meg szereplését az APOEL ellen szeptember 29-én vagy 30-án, a felcsúti visszavágót három héttel később rendezik.

Ifjúsági Bajnokok Ligája, bajnoki ág Első forduló: 1. Villarreal (spanyol)–Servette (svácji), 2. APOEL (ciprusi)–Puskás Akadémia, Senica (szlovák)–Torino (olasz), 4. Rad (szerb)–Domžale (szlovén), 5. Stade de Reims (francia)–Middlesbrough (angol), 6. Elfsborg (svéd)–Stjarnan (izraeli), 7. Brann (norvég)–Anderlecht (belga), 8. HJK Helsinki (finn)–Celtic (skót), 9. Schalke 04 (német)–Ajax (holland), 10. Příbram (cseh)–Zimbru Chisinau (moldáv), 11. Salzburg (osztrák)–Željezničar (bosnyák), 12. Saburtalo (grúz)–Midtjylland (dán), 13. Aktobe (kazah)–Beşiktaş (török), 14. Spartak Moszkva (orosz)–Ravan (azerbajdzsáni), 15. Minszk (fehérorosz)–Viitorul (román), 16. Litex Lovech (bolgár)–Legia Warszawa (lengyel). Második forduló: 2. meccs győztese–8. meccs győztese, 4. meccs győztese–6. meccs győztese, 1. meccs győztese–7. meccs győztese, 5. meccs győztese–3. meccs győztese, 14. meccs győztese–9. meccs győztese, 13. meccs győztese–11. meccs győztese, 12. meccs győztese–16. meccs győztese, 10. meccs győztese–15. meccs győztese Alap ág (a felnőtt BL csoportbeosztása alapján) A csoport: PSG (francia), Real Madrid (spanyol), Saktar Donetsk (ukrán), Malmö (svéd). B csoport: PSV (holland), Manchester United (angol), CSZKA Moszkva (orosz), Wolfsburg (német). C csoport: Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Galatasaray (török), Astana (kazah). D csoport: Juventus (olasz), Manchester City (angol), Sevilla (spanyol), Borussia Mönchengladbach (német). E csoport: Barcelona (spanyol), Bayer Leverkusen (német), AS Roma (olasz), BATE (fehérorosz). F csoport: Bayern München (német), Arsenal (angol), Olympiakosz (görög), Dinamo Zagreb (horvát), G csoport: Chelsea (angol), Porto (portugál), Dinamo Kijev (ukrán), Maccabi Tel Aviv (izraeli), H csoport: Zenit (orosz), Valencia (spanyol), Lyon (francia), Gent (belga)