UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2015-09-04 09:46

Ütős rajt Almatiban

Magabiztos győzelemmel kezdett a férfi U20-as vízilabda-válogatott az almati világbajnokságon. Horkai György együttese végig a kezében tartotta a görögök elleni mérkőzést, és 17-9-re nyert.

Pusztai Viola „I’m not a morning person” – már akkor ez, a mostanság divatos feliratos pólókon gyakran szereplő szöveg (mondjuk úgy: a reggel nem az én világom) jutott eszembe, amikor először szembesültem azzal: a négyórás időeltolódás miatt a férfi U20-as vízilabda-válogatott magyar idő szerint igencsak korai órákban játssza az első két csoportmeccsét az almati világbajnokságon.
Zalánki Gergő, Kovács Gergővel egyetemben négy gólig jutott a görögök ellen Forrás: waterpolo.hu
Zalánki Gergő, Kovács Gergővel egyetemben négy gólig jutott a görögök ellen Forrás: waterpolo.hu
Szerencsére, a csapat tagjai "morning person"-ok, rá se hederítettek a csak itthon korainak számító kezdésre. A szövetség közösségi oldalán megjelent képekből lehet tudni a helyszínről, az almati Központi Uszodáról, hogy a kazahok nagy gondot fordítottak a dizájnra: a kék alapszínű felületet élénk színekben pompázó motívumok díszítik. A reklámokból az is kiderül, a meccseket a Kazszport nevű sportcsatorna adja, köztük a magyar-görögöt. De a magyar–görög végül nem került képernyőre sem ott, sem a FINA TV-n. Ez tehát nem nyert. Ellentétben a fiúkkal, akik magabiztosan győzték le első csoportmeccsükön a görögöket. A szövetség helyszíni beszámolója szerint Horkai György együttese végig uralta a meccset, a félidőben már 9-4-re vezetett. Az ellenfelet sokkolhatta Manherczék játéka, mert a harmadik negyedben zsinórban öt gólt kapott, mire lőtt egyet. Zalánki Gergő és Kovács Gergő lubickolt leginkább az „új játék” adta lehetőségekben: ontották a gólokat, egyaránt négy találattal járultak hozzá a 17-9-es végeredményhez. A mérkőzés után Zalánki Gergő a következőket mondta honlapunknak: − Valóban egész jól ment a játék, remélem, a következő meccseken is hasonló hatékonysággal játszom. Készültünk a görögökből, erősebb ellenfélre számítottunk, de ma nekünk jobban összejöttek a lövések, passzok, nagyon jó lefordulásaink voltak, és a védekezésünk is remekül működött. Úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A következő mérkőzést Kína ellen szombaton, magyar idő szerint hajnali 6 órakor játssza a válogatott.

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ALMATI CSOPORTMÉRKŐZÉS Magyarország−Görögország 17-9 (5-2, 4-2, 5-2, 3-3) A magyar gólszerzők: Kovács G. 4, Zalánki 4, Manhercz 3, Pohl 3, Vogel Simon 2, Sedlmayer