UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2015-09-04 09:18

Nyolc per hét

A lányok közül mindenki, a négy fiúk közül pedig három jutott döntőbe a Buenos Aires-ben zajló ifjúsági A korosztályú öttusa-világbajnokságon. Kállai Ákos utánpótlás-kapitány szerint elképesztően erős mezőny gyűlt össze Argentínában.

UP-info Biztatóan kezdte meg a szereplését a magyar küldöttség az idény utolsó utánpótlás-világeseményén, az ifjúsági A korosztályú öttusázók Buenos Aires-i világbajnokságán. A már a juniorok között is eredményes lányok közül mindenki a döntőbe jutott a nyitányon. Simon Sarolta remekelt vívásban (30-ból 24 siker) és a kombinált számban is, így az A csoport ötödik helyén került a fináléba, míg a szoros mezőnyben Boros Alexandra 977 egységgel a 12. pozícióban lépett tovább. A másik csoportban Boros Alexandra a hatodik (980), Zs. Tóth Anna pedig a nyolcadik helyen (978) lett döntős.
boros_alexandra_mosz
boros_alexandra_mosz
A fiúkat már kicsit jobban megrostálta a mezőny, négy indulóból hárman kerültek tovább. Kardos Bence az A csoportban 1122 ponttal a nyolcadik, a tőle csupán két egységgel lemaradó Salga Gergő a 13. helyen jutott a döntőbe, míg a másik „ágon" Burcsik Barnabás (1123, 12. hely) sikeres selejtezős szerepléséhez nem fért kétség. Mikó Domonkosnak a vívás után még kiváló esélyei voltak arra, hogy csatlakozzon a társakhoz, de az úszás és a kombinált szám sem sikerült neki, a 973 pont pedig csupán a csoport 29. helyét jelentette neki. „Őszintén reménykedtem, hogy a fiúk is teljes létszámmal kvalifikálják magukat a döntőbe, de senkinek sincs oka elkeseredni, hiszen elképesztően erős a mezőny – nyilatkozta Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány a szövetség oldalán. – A kombinált számban óriási küzdelem folyt, fantasztikusan futottak a fiatalok, és a lövészetben is brillíroztak. Mindkét csoportban legalább húsz sportolónak volt esélye a döntőbe jutásra. Ettől egyrészről hihetetlenül izgalmas küzdelemben volt részünk, és örömmel tölt el, hogy a jövőre nézve nagyszerű viadalokra és versenyzőkre számíthatunk. Másrészről ez a fölfokozott tempó természetesen hatással volt a mieinkre is, így a nyomás is nagyobb volt.” Pénteken a leány-, szombaton a fiúdöntőt rendezik meg, vasárnap pedig a vegyes váltók szállnak harcba az érmekért.