UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2015-09-05 09:53

Ezüst-bronz kombináció

Mindössze egyetlen pont választotta el a leánycsapatot az első helytől az ifjúsági A korosztály Buenos Aires-ben zajló öttusa-világbajnokságán. Az ezüstérem mellett jelentős eredmény, hogy Zs. Tóth Anna egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

UP-info Bár vigasztalhatatlanul pityeregtek a lányok a Buenos Aires-i ifjúsági A korosztályú öttusa-világbajnokság dobogójának második fokán, pár nap múlva talán örülnek az csapatezüstéremnek. No, de mi is kellett ahhoz, hogy eljusson ide az idei junior Eb-n győztes Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna hármas?
zs_toth_anna_mosz
zs_toth_anna_mosz
Mind a négy döntőbe jutó versenyző (a felsoroltak mellett Varga Eszter) kitett magáért egyéniben. A verseny végén bronzérmet szező Zs. Tóth Anna már az úszásban és vívásban is jelezte, hogy nagy napja van, s a kombinált számban is remekelt, kiváló futással a kilencedik legjobb eredményt érte el, összesítésben pedig a harmadik helyen ért célba. Érdekesség, hogy az aranyérem azé a török İlke Özyükselé lett, aki az úszást csak a 22.-ként abszolválta, és vívásban is csupán a kilencedik helyen zárt, a zárófelvonásban viszont fél percet vert a másodikra is. A junior Eb-n egyéniben ezüstérmes Simon Saroltának a mexikói junior vb-n nem jött ki a lépés, viszont a korosztályában javított: részben a parádés vívóteljesítménynek köszönhetően (28 asszót nyert meg) hatodikként zárt. Boros Alexandra a 15., Varga Eszter pedig a 21. lett. A Boros, Simon, Zs. Tóth trió 3055 pontot ért el együtt, és mindössze egyetlen egységgel maradt el a győztes oroszok mögött. „A verseny végén teljesen biztosak voltunk abban, hogy a magyar lányok nyakába kerül az aranyérem, de végül bejött elénk a nagyon erős orosz csapat. Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, végig egyben voltak, igazi csapatként működtek a verseny egész ideje alatt. Számomra a dobogó második fokán pityergő versenyzők nyerték meg a világbajnokságot.” – idézte Kállai Ákos utánpótlás-kapitányt a pentathlon.hu.

IFJÚSÁGI A ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, BUENOS AIRES Leányok. Egyéni. 1. İlke Özyüksel (török) 1065 pont, 2. Morsy (egyiptomi) 1061, 3. Zs. Tóth Anna 1053, ... 6. Simon Sarolta 1027, ... 15. Boros Alexandra 975, ... 21. Varga Eszter 955. Csapat. 1. Oroszország (Agyelina Ibatullina, Jekatyerina Utyina, Kszenyija Fralkova) 3056, 2. Magyarország (Boros, Simon, Zs. Tóth) 3055, 3. Egyiptom 2993.