UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-09-09 21:52

Szilárd, a megmentő

László Szilárd bravúrt végrehajtva győzte le esélyesebb kazah ellenfelét a szentpétervári junior-világbajnokság 70 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében, így négy közé jutott és már biztosan éremmel tér haza.

Nagy-Pál Tamás Zúgott Szentpéterváron a „Ria, ria, Hungária” szerda este, amire szükség is volt: László Szilárd ugyanis az utolsó talpon maradt magyar versenyzőként lépett szorítóba 70 kg-ban a szentpétervári junior-világbajnokság negyeddöntőjében. A tét tehát már az érem volt, de az esélyek nem Farkas József csapatkapitánya mellett szóltak.

A kazah Daulet Zauszev ugyanis a súlycsoport egyik favoritjának számított, így elviekben neki volt több veszítenivalója. László vállát is nyomta teher: meg kellett mentenie a magyar vb-szereplést. Látszott, hogy komolyan veszi a dolgát, hiszen remek tempóban esett neki ellenfelének az első menetben. Megmutatta, best online casino miért szokta dicsérni Farkas mester a küzdőszellemét.

Láthatóan meglepte ezzel a kazahsztáni fiút, aki a második felvonásban sem talált magára, így apró szabálytalanságokkal próbálta meg lassítani a mérkőzést. A vezetőbíró vevő volt a dologra, folyamatosan megszakította a küzdelmet, de az csak szusszanásra volt elég, mert amint „szabad volt a tánc”, László rögtön megmutatta félelmetes jobbegyeneseit.

A záró felvonásban Zauszev már gyakorlatilag mást sem tett, mint folyamatosan  kapaszkodott, így a magyar nem tudta azt az iramot diktálni, amit szeretett volna. Problémát azonban ez nem okozott, így is sikerült jól látható, tiszta találatokat bevinnie. A gongszó után László nagyon örült, a szakmai stáb már visszafogottabb volt, nem véletlenül: láttunk már olyat, hogy a favorit mellé húzott a pontozóbírók szíve…

Most azonban nem történt meg, László keze emelkedett a magasba, aki a bravúrjának köszönhetően pénteken már az elődöntőben szerepelhet, és biztosan nem tér haza üres kézzel, legrosszabb esetben is bronzérmet akasztanak a nyakába.