UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-09-11 22:10

Bronz az érmünk

László Szilárd pontozásos vereséget szenvedett a 70 kg-ban török ellenfelétől, így harmadik helyen végzett a szentpétervári junior-világbajnokságon. A magyar csapat ezzel befejezte szereplését.

Nagy-Pál Tamás „Szilárd, a megmentő” szólt tudósításunk címe, miután László Szilárd bejutott 70 kg-ban a szentpétervári junior-világbajnokság elődöntőjébe. A megfogalmazás Oroszországban is tetszett, másnap Farkas József szövetségi edző is a megmentőnek titulálta tanítványát, akire újabb komoly feladat várt: a török Bayram Malkannal találkozott a döntőbe jutásért.
László Szilárd
László Szilárd
„Ha legyőzte a kazahot, a török ellen is van esélye – merengett még a meccs előtt a szakember. – Arra kell figyelnie, hogy Malkan nagyon csapkod, ezért a kezének folyamatosan hárítania kell. Hogy miről beszélek? Arról, amikor a futballista úgy veszi le a labdát, hogy nem pattant el tőle. Na, pont úgy kell elnyelnie a kezével az ütéseket.” Ez a ringben annyira nem valósult meg. Leginkább azért, mert mindketten hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Nagy volt az iram, és szép számmal ütöttek tisztán – a védekezés kevés súlyt kapott. A második felvonásban is a férfias küzdelem dominált inkább, sok volt a szabálytalanság, mindkét bokszolót meg is intette a mérkőzésvezető. „Nagyon figyelj, mert ezen dől el minden” – mondta Farkas Lászlónak az utolsó két perc előtt, és igaza volt, az első két menet kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A harmadik felvonást azonban mintha a török bírta volna jobban. Látványos nem volt a fölénye, de ha szigorúan számoltunk, egy-kettővel biztosan több volt a tiszta találata. Az eredményhirdetéskor mindkét bokszoló úgy érezte, az ő keze emelkedik a magasba – a töröknek volt igaza. László ezzel nem jutott döntőbe és a harmadik helyen végzett a magyar csapat egyetlen érmét szerezve a világbajnokságon.