UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-09-13 21:44

Gálfi Dalma megnyerte

Gálfi Dalma egyesben megnyerte a junior US Opent, miután a döntőben két szettben legyőzte az amerikai Sofia Kenint. Ő az első magyar teniszező, akinek ez sikerült, így beírta magát a sportág történelemkönyvébe.

Pusztai Viola „Elképesztően boldog vagyok, hihetetlen érzés. US Open-döntőt játszom! – nyilatkozta Gálfi Dalma, miután már azzal is történelmet írt, hogy egyesben első magyarként  bejutott a New York-i Grand Slam-viadal döntőjébe a juniorok között. Az már csak hab a tortán, hogy jövő héttől ő a korosztály világelsője. Hogy aztán a koktélcseresznyét is feltette a tortára, azzal örökre beírta magát a tenisz történelemkönyvébe.
Gálfi Dalma, a junior US Open bajnoka Forrás: Miénk a pálya
Gálfi Dalma, a junior US Open bajnoka Forrás: Miénk a pálya
A döntőben azzal a Sofia Keninnel játszott, aki a négy között Stollár Fannyt búcsúztatta. Bár az első szett elején brékelt, az amerikai gyorsan visszavette az elvesztett adogatását, sőt 5-4-nél szettlabdája volt. Dalma azt hárította, elvette ellenfele szerváját, majd hozta a sajátját, így az első játszmát is, 7-5-re. Wimbledon párosbajnoka a másodikat brékkel kezdte, de Kenin is így tett. 2-2-nél brékelt újra, ami után már nem adott esélyt az amerikainak arra, hogy visszajöjjön a szettbe. 5-4-nél adogathatott a bajnoki címért, és a három meccslabdájából mindjárt az elsőt értékesítette. Gálfi Dalma az első magyar, aki megnyerte egyesben a US Opent, és a negyedik a juniorok között, aki magasba emelhette valamelyik értékes trófeát. Kapros Anikó 2000-ben az Australian Openen, Szávay Ágnes 2005-ben a Roland Garroson, Fucsovics Márton 2010-ben Wimbledonban nyert, így teljes a magyar karrier Grand Slam. A döntő részletes statisztikája ITT megtekinthető.