UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-09-24 18:31

Nem veretes társaságban

Macedónia, Ukrajna, Örményország, Koszovó és Ciprus lett a fiú U18-as kézilabda-válogatott csoportellenfele. A második vonal Európa-bajnokságának bulgáriai helyszínén augusztusban a cél a feljutás lesz.

UP-info Ciprus, Feröer-szigetek... Sportági világversenyen sosem látott ellenfelekkel kell megküzdenie a fiú U18-as kézilabda-válogatottnak augusztus 11-21-én Bulgáriában. Miként arról annak idején beszámoltunk, az európai szövetség átalakította az utánpótlás Európa-bajnokságok rendszerét, amelynek értelmében az első vonal kontinensviadala marad 16 csapatos, de a többi csapat is Eb-n versenyez egymással. Azaz megszűnnek a selejtezőtornák, helyette a második vonal együttesei is kontinensbajnokságon indulhatnak. Amikor legutóbb hírt adtunk az átalakításról, még kétszer nyolc vagy kétszer tizenkét társulat két helyszínen zajló harcáról volt szó, amelyből a legjobb négy csapat kap helyet az élvonalban a 2018-as U20-as, azaz junior Eb-n. A Bécsben tartott sorsolás azonban 27 országot három helyszínre sorolt be. A magyar válogatott – az előző évek eredménye alapján – éppen csak, tizenhetedikként, lemaradt az Európa-bajnokságról, így jövő nyáron többet között Macedónia, Örményország, Koszovó, Ciprus Luxemburg vagy a Feröer-szigetek ellen vívhatja ki a feljutást.

Férfi divízió 1-es U18-as Európa-bajnokság, 2016. augusztus 11-21. Csoportbeosztás Rendező: Bulgária A csoport: Magyarország, Macedónia, Ukrajna, Örményország, Koszovó, Ciprus B csoport: Törökország, Finnország, Bulgária, Luxemburg, Feröer-szigetek Rendező: Litvánia A-csoport: Észtország, Hollandia, Olaszország, Moldova B-csoport: Ausztria, Izrael, Görögország, Litvánia Rendező: Grúzia A csoport: Románia, Bosznia-Hercegovina, Lettország, Grúzia B csoport: Fehéroroszország, Montenegró, Belgium, Nagy-Britannia