UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-09-30 17:39

Ígéretes iksz Cipruson

Bár kétszer is vezetett a Puskás Akadémia a ciprusi APOEL vendégeként az ifjúsági Bajnokok Ligája 1. fordulójának első találkozóján, végül hátrányból kellett egyenlítenie, és beérnie a 3-3-as döntetlennel. Az idegenben szerzett három gól biztató eredmény, háradőlni azonban nem szabad. Nem lesz könnyű a visszavágó.

Nagy-Pál Tamás Meglehetősen vegyes érzésekkel várta a futballkedvelő, a szurkoló, a játékos és az edző is a Puskás Akadémia U19-es csapatának bemutatkozását az ifjúsági Bajnokok Ligájában. Mert bár a sorsolás pillanatában mindenki boldog volt, és külső szemlélőként is úgy tűnt, a ciprusi APOEL-nél csak nehezebb ellenfelet kaphatott volna a bajnoki ág első párharcában a felcsúti gárda, mindenkinek a fejében motoszkált, hogy az elmúlt évtizedben bizony már a szigetország futballja is elhúzott mellettünk.
APOEL-Puskás1
APOEL-Puskás1
Olyannyira, hogy például a limasszoli gárda tavaly a felnőttsorozat főtábláján szerepelt, így a korosztályos kiírásban is játszhatott hat csoportmérkőzést. A mostani keret pedig nagyjából arra a csapatra épül. Csupán egy pontot szereztek egy éve, mégis jelentős tapasztalatokra tehettek szert. Az sem tartozott a pozitív előjelek közé, hogy Komjáti András vezetőedző alakulata az akadémia bevett szokásai szerint az NB III-ban szerepel, ami a játékosok fejlődése szempontjából természetesen kedvező, viszont hétről hétre a felnőtt visszajátszóknak is helyet kell adni, így a szakember a teljes BL-résztvevő csapattal nem tudott gyakorolni. Az viszont már jobb eredmény lehetőségét vetítette előre, hogy a gárda már jó néhány nemzetközi tornán részt vett – elég, ha csak a rangos Puskás–Suzuki-kupára gondolunk – ráadásul főpróba gyanánt 3-2-es győzelmet aratott a szintén BL-résztvevő szerb Partizan Belgrád ellen. Nem vette félvállról a Puskás a párharc első felvonását, hiszen már egy nappal korábban megérkezett Nicosiába, és edzett is a mérkőzés helyszínén. „Ha tovább szeretnénk jutni, akkor rengeteg izzadtságcseppet ott kell hagynunk a pályán” – hívta fel fiai figyelmét Komjáti, akik meg is fogadták a szavait. Az első perctől maximális koncentráltsággal vetették bele magukat a csatába, és Óvári Zsolt révén – aki már a harmadosztályban is kétszer eredményes volt idén – az első kapura lövésből már a 9. percben megszerezték a vezetést. Megszületett az a nagyon fontos idegenbeli gól, ami oda-visszavágós párharc során könnyen továbbjutást érhet. Bár a félidő derekán Hrisztodoulounak sikerült az egyenlítés, Óvárival továbbra sem bírtak a ciprusi védők, így a 18 éves felcsúti másodszor is megszerezte  a vezetést, még a szünet előtt (1-2). A gólpárbaj a fordulás után is folytatódott, ugyanis Hrisztosz Haralabusznak mindössze hét perc alatt összejött az egyenlítés, ráadásul Kertai Dániel szabálytalansága után büntetőt ítélt a játékvezető, így Georgiosz Haralabusz már a vezető gólt lőhette a 11-espontról Tóth Balázs kapujába. A végeredményt a mindössze 17 éves Szabó Bence állította be, aki a 70. percben egyenlített (3-3). Bár a Puskás minden statisztikai mutatóban felülmúlta a házigazdát, meg kellett elégednie a döntetlennel. Az idegenben szerzett három gól azonban igencsak biztató a hazai visszavágó előtt.

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA Bajnoki ág, 1. forduló, első mérkőzés APOEL (ciprusi)–Puskás Akadémia 3-3 (1-2) Nicosia, Macarion Gól: Hrisztodoulou (27.), C. Haralabusz (52.), D. Haralabusz (58. – 11-esből) ill., Óvári (6., 45.), Szabó (70.) Puskás: Tóth B. – Lipcsei, Kertai, László, Csonka – Spandler, Mészáros (Tóth K. 46.), Szabó (Erdei 70.), Péter – Óvári (Mezőssy 83.), Damásdi