UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-10-04 14:23

Diadalmas Dalma

Gálfi Dalma profipályafutásának negyedik tornagyőzelmét aratta Ausztráliában. A Tweed Heads-i 15 ezres viadalon hol hiba nélküli, hol taktikus játékkal győzte le ellenfeleit. Miközben értékes pontokat gyűjtött, hogy év végére elérje a top 300-at a WTA-ranglistán.

UP-info Ha Gálfi Dalma döntőt játszik, azt meg is nyeri. Legalábbis a profi teniszpályafutásában ez a tétel eddig megállta a helyét. Tavaly két görög 10 ezres versenyen diadalmaskodott, idén pedig amellett, hogy a juniorok között egyesben megnyerte az US Opent, párosban Stollár Fannyval pedig Wimbledon történelemkönyvébe írta be a nevét, a solarinói 10 ezres viadalon gyűjtött értékes WTA-ranglista pontokat. A tizenhét éves junior világelső az US Open megnyerése után jelezte: a jövőben már inkább felnőttkarrierjére koncentrál. Ennek megfelelően röpke pihenő után Ausztráliába utazott, ahol 15 ezres versenyen folytatódott a menetelése.
Gálfi Dalma menetel a top 300 felé Forrás: huntennis.hu
Gálfi Dalma menetel a top 300 felé Forrás: huntennis.hu
A Tweed Heads-i viadal első körében aratott sima győzelem után a másodikban máris a hazai pályán játszó, ötödik kiemelt Alison Bai-jel találkozott. „Csodás nap” – írta közösségi oldalán, miután döntő játszmában nyert ellene, és bejutott a negyeddöntőbe. − Minden bejött, amit elképzeltem, szinte rontásom sem volt – ezt már az után mondta, hogy az elődöntőbe jutásért 6-0, 6-0-ra diadalmaskodott az ausztrál Patterson ellen. Mindeközben párosban a szintén ausztrál Priscilla Honnal – akivel a következő két versenyen is együtt indulnak − kikapott a döntőben, de nem kesergett , inkább arra fókuszált, hogy egyesben a döntőbe jutásért felülmúlja a harmadik kiemelt brit Katy Dunne-t. Picit izgult, de taktikus játékkal 6-4, 6-2-re nyert, majd a döntőt is behúzta. − Nem volt egyszerű meccs, Storm Sanders kellemetlen balkezes játékos. Miután megnyertem az első szettet, a másodikban minden mindegy alapon kezdett játszani, és be is jött neki. Én viszont türelmes voltam, így végül három szettben, 6-2, 3-6, 6-1-re sikerült nyerni. Ez az első 15 ezres győzelmem – nyilatkozta a Facebook-oldalán. A WTA-ranglistán jelenleg 443. helyen álló Gálfinak ünneplésre nem sok ideje maradt, hiszen kedden már Cairnsban lép pályára, 25 ezres versenyen. Így vasárnap már tovább is utazott, hogy újabb pontokat szerezve egyre közelebb kerüljön az év végi célhoz: a top 300-hoz.