UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-10-04 17:14

Ötöst érhet a hármas

Komjáti Andrásnak és Óvári Zsoltnak is hiányérzete van amiatt, hogy nem nyert a Puskás Akadémia a ciprusi APOEL vendégeként az ifjúsági Bajnokok Ligája első fordulójában. A 3-3-as döntetlen ugyanakkor biztató eredmény a felcsúti visszavágó előtt.

Nagy-Pál Tamás Biztató kezdetnek tűnik, hogy a Puskás Akadémia U19-es csapata 3-3-as döntetlent játszott az APOEL vendégeként az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának első fordulójának első találkozóján. Az idegenben szerzett három gól ugyanis nagyon értékes lehet a visszavágón, ugyanakkor a csapatban maradt hiányérzet a mérkőzés után – főleg, hogy a felcsútiak kétszer is megszerezték a vezetést.
Apoel-Puskas
Apoel-Puskas
„Nyernünk kellett volna – jelentette ki Komjáti András vezetőedző. – A hazai csapatra hízelgő az eredmény, hiszen több ajtó-ablak ziccer elrontottunk. A hajrában is eldönthettük volna a mérkőzést. A ciprusiak dinamikusak, erőszakosak voltak, de technikailag a mieinknél képzetlenebbek. Ezen a mérkőzésen  látszott, hogy mi tartunk előbbre.” A Puskás mindkétszer még az első félidőben került előnybe, mindkét alkalommal a 18 éves Óvári Zsolt volt eredményes. „Az első gólt inkább a szerencsének köszönhetem, László Noel szabadrúgása után pont elém pattant a labda – emlékezett vissza a támadó. – A második szépre sikerült, hiszen átemeltem a kapus fölött a labdát. A találkozó előtt aláírtam volna a 3-3-as döntetlent, viszont ennyi helyzettel a hátunk mögött nagyon sajnálom, hogy így alakult.” A ciprusiak is érezték a hajrában, hogy nem nekik áll a zászló, ezért az eredmény megtartásához nem a legsportszerűbb eszközökhöz folyamodtak. „Folyamatosan eljátszották, hogy megütöttük őket, amikor hozzájuk sem értünk. Fetrengtek, mint a balerinák. Provokáltak minket megállás nélkül. Nincs rá jobb szó: gusztustalanul viselkedtek. De játszottunk már korábban is déli csapat ellen, tudtuk tehát, hogy mi a teendő: mi is kemények voltunk, de nem hagytuk, hogy felhúzzanak minket.” A játékos úgy érzi: ezek után a visszavágón kötelező a győzelem. „Bár fizikailag nagyon erősek voltak, amikor hoztuk a saját játékunkat, nem tudtak velünk mit kezdeni. Itthon bátrabban kell fociznunk, és letenni a földre a zsugát, mert fejjel nagyon erősek. A pontrúgásaik pedig veszélyesek. Azokat el kell kerülnünk, és akkor nem lehet különösebb gond.” A magabiztosság tehát megvan az október 21-i visszavágó előtt, viszont Komjáti arra is figyel, hogy a játékosok ne bízzák el magukat. „Az esély tényleg a mi oldalunkon van, de nem kényelmesedhetünk el. Nem hagyom, de a fiúk a figyelmeztetésem nélkül is átérzik annak a jelentőségét, hogy mi képviseljük először Magyarországot ebben a sorozatban.” Ahhoz, hogy ez ne csak egyetlen párharc, hanem valóban sorozat legyen, a felcsúti mérkőzésen kevésgólos döntetlen is elég lehet – persze botorság lenne arra játszani. A következő körben minden valószínűség szerint a skót Celtic következhet, amely már Finnországban ötgólos előnyt szerzett a Helsinki ellen. Az kemény dió.