UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-10-30 21:34

Soma és Benedek

Csorvási Soma nyerte a fiú tornász utánpótlás országos bajnokságon az ifjúságiak abszolút összetett versenyét, egyúttal a dr. Krasznai Lajos-emlékkupát. A kadetek között Tomcsányi Benedek bizonyult a legjobbnak.

Pusztai Viola Tornalázban ég a világ, hiszen Glasgowban most zajlik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Ahogy a skót városban ma rendezték meg a férfiak egyéni összetett versenyét, úgy idehaza, a budapesti központi tornacsarnokban a fiúk országos utánpótlás-bajnokságán is minden szeren megmérettek a fiúk. Bajnokot három korosztályban hirdettek, illetve az ifjúságiak abszolút versenyének győztese elnyerte az immáron tizenhárom éve kézről-kézre vándorló dr. Krasznai Lajos-emlékkupát. Nos, a következő név, amit felvésnek a vándorkupára Csorvási Somáé lesz. A Bp. Honvéd tizenhét éves tornásza mind a hat szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, sőt, a kilencfős mezőnyben lólengésben és korláton is a legmagasabb pontszámot kapta a gyakorlatára. Összesítésben 78,100 ponttal végzett az élen egyéni összetettben, megelőzve az EYOF-bronzérmes Boncsér Krisztiánt (77,400) és klubtársát, Kovács Józsefet (76,100).
Csorvási Soma
Csorvási Soma
− Jól sikerült a felkészülésem, de igazából csak tegnap fogalmazódott meg bennem, hogy meg akarom nyerni a versenyt. Nagyon boldog vagyok, hatalmas megtiszteltetés, hogy az én nevem is felkerül a kupára, olyan tornászoké mellé, akik ma már a felnőttválogatott tagjai. A korlátgyakorlatom sikerült a legjobban, ez a kedvencem, a szerenkénti döntőkben mindenképpen szeretném megnyerni. Lovon ugyancsak a dobogós helyezés elérése a cél, és esetleg még ugrásban jól szerepelhetek – mondja Soma, akinek édesapja büszkén újságolja, fia győzelme a legszebb születésnapi ajándéka. Az ifjúságiak 1997-98-as korosztályában is természetesen ő végzett az első helyen Boncsért (FTC) és Földes Mártont (BHSE) megelőzve, míg az 1999-2000-es születésűek között Kovács végzett az élen Kiss Balázs (BHSE) és Siket Olivér (Győr) előtt. A kadetek versenyében tizenegyen álltak a szerekhez, és nagy harc alakult ki az elsőségért. Az FTC tornásza, Balázs Krisztián hiába kapott a korlát-, és a nyújtógyakorlatára is magas pontszámot, és teljesített jól gyűrűn, illetve talajon, a lólengésben hibázott, így az összetettben elért 74,650 pontja a harmadik helyre volt elég. Ha a győri Mészáros Krisztofer holnap is hasonló teljesítményt nyújt, mint ma, akkor talajon, lólengésben és gyűrűn is esélyes az országos bajnoki címre, egyéni összetettben azonban be kellett érnie a második hellyel (74,800). Az aranyérmet ezúttal Tomcsányi Benedek (76,100, FTC) nyakába akasztották: − Mind a hat szeren jól sikerült a gyakorlatom, de különösen a nyújtónak örülök, hogy meg tudtam csinálni, mert a Tkacsov új elem benne. Leginkább egyébként lovazni szeretek, ami szintén remekül ment, talán ilyen jól még sosem. Remélem, a szerenkénti döntők is hasonló sikert hoznak. A szerenkénti döntőket szombaton 10.30-tól rendezik a Központi Tornacsarnokban.