UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2015-11-01 14:57

Ketten veretlenek

Két magyar versenyző, Kaczúr Flórián és Kozák Ádám még nem talált legyőzőre a görögországi korcsoportos világbajnokságon. Hat forduló után többen is látótávolságon belül vannak az élmezőnyhöz képest.

Lakner Gábor A verseny felén már túl van a tizennyolc magyar résztvevő a görögországi korcsoportos világbajnokságon. Ketten kiemelkedően szerepelnek: hat forduló után még nem találtak legyőzőre. Az U18-asok között induló Kaczúr Flórián és az U16-osok mezőnyében versenyző Kántor Gergely négy győzelem mellett kétszer remizett, így hat pontot gyűjtött be. Előbbi a harmadik, utóbbi a negyedik helyről várja a folytatást. „A két ötpontos versenyzőnk mellett a négy és fél ponttal rendelkezők is jól állnak, Kozák Ádám és Csíki Endre is közel áll az élmezőnyhöz. A négypontosok is látótávolságon belül vannak, hiszen egy-két győzelemmel tíz-húsz helyet lehet ugrani. Jó hajrával mindegyikük odaérhet a végén, persze ahhoz már közel hibátlan játékra van szükség” – jelenti Görögországból Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke.
Kaczúr Flórián
Kaczúr Flórián
A csapatvezető külön kiemelte Kaczúr Flórián játékát, aki legyőzte az első kiemelt indiai versenyzőt és remizett az aktuális Európa-bajnokkal. A következőkben sem lesz könnyebb dolga, hiszen a második kiemelt orosszal találkozik, de a formája alapján komoly esélye van az újabb sikerre. „A tizenegy fordulós verseny programjába péntekre  szünnapot iktattak, ami nagyon jól jött. A gyerekek új erőre kaptak, amire szükségük is van, mert rendkívül hosszú a verseny. Aktív pihenéssel töltötték a napot, sokan kosárlabdáztak, asztaliteniszeztek vagy éppen lementek a konditerembe. Többen a tengerparti séta mellett döntöttek, mindenki igyekezett feltöltődni, és elszakadni a sakktól. A hangulat továbbra is remek, bízunk a hasonlóan jó folytatásban.” Varga Péter zárásként hozzátette, a hetedik-nyolcadik forduló – mint minden versenyen – ezúttal is vízválasztó, aki legalább másfél pontot szerez, azzal számolni kell a végjátékban. A hajrá előtt újra beszámolunk a verseny állásáról.