UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-01 12:25

Serdülőarany, ifjúsági bronz

A házigazda Franciaország sem jelentett akadályt a serdülő leány kézilabda-válogatottnak, 35-24-es siker jelentett magabiztos elsőséget a négyes tornán. A lányokkal párhuzamosan, szintén Franciaországban szereplő ifjúsági fiúegyüttes a harmadik helyen zárt.

reb Nem hibázott a háromnapos franciaországi viadal utolsó fellépésén sem a Bohus Beáta által irányított leány serdülőválogatott. A lengyel kézilabdázók és a párizsi régió legjobbjai már megemlegethették a magyarok elleni mérkőzést, s a torna zárásán a házigazda franciák is ízelítőt kaptak a magyar virtusból.
kezi_mo
kezi_mo
A nyáron az ifjúságiakkal U17-es bronzérmet szerző Kuczora Csenge kilencszer vette be a rivális kapuját, és  nemrég ismét Görbicz Anita-ösztöndíjjal elismert Pál Tamara is nyolcszor talált be, így kétség sem férhetett a 35-24-es sikerhez. Miközben a lányok megnyerték a decemberi Olimpiai Reménységek Versenyére felkészítő viadalukat, Imre Vilmos először irányította hivatalos meccse(ke)n a fiú ifjúsági válogatottat. A Német- és a Franciaország elleni vereséget követően az Eubonne-i befejezésen a társulat öt góllal bizonyult jobbnak Csehországnál, így a harmadik helyen zárt az ugyancsak négy csapatot felvonultató tornán.

SERDÜLŐ LEÁNYTORNA, FRANCIAORSZÁG Franciaország–Magyarország 24-35 Magyarország: Herczeg Lili (kapus), Stranigg Zsófia 6, Kuczora Csenge 9, Vámos Petra 3, Szilovics Fanni 1, Arany Rebeka 2, Simon Armilla 2. Csere: Szabó Dóra, Magera Noémi (kapusok), Kácsor Gréta 2, Hudra Enikő, Utasi Linda, Mike Cintia, Ács Bianka, Afentáler Sára 2, Pál Tamara 8. A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 4, Lengyelország 2, Párizs-régióválogatott (U17) 0 IFJÚSÁGI FIÚTORNA, EAUBONNE (FRANCIAORSZÁG) Magyarország–Csehország 24-19 (13-8) A torna végeredménye: 1. Franciaország 6, 2. Németország 4, 3. Magyarország 2, 4. Csehország 0