UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-06 09:45

Vereség a vb-ezüstérmestől

A több hiányzóval és elsősorban a kísérletezgetés céljával felálló junior férfi kézilabda-válogatott első meccsén 39-31-re kikapott a nyáron U19-es világbajnoki ezüstérmet szerző Szlovéniától a bécsi négyes tornán.

reb A nyári, tizedik hellyel záruló U19-es világbajnok óta először találkozott az immár juniorok között szereplő, Gyurka János szövetségi edző vezette férfi kézilabda-válogatott. Már korábban is terveztek összetartást, de azt le kellett mondani. Most azonban néhány közös edzést követően máris négyes tornán méretheti meg magát a társulat Bécsben. Az együttes jól belehúzott, hiszen a lehetséges ellenfelek közül rögtön a nyáron vb-ezüstérmet szerző Szlovéniával kezdett, s 39-31-es vereséget szenvedett. Szerencséjük sem volt egyébként, hiszen Sinkovits Benjámin megsérült, a helyére a meccs napján hívták be Szegedről Urbán Egont. A stábtól kapott információk szerint a meghatározó emberek közül hiányzik Juhász Ádám, Ligetvári Patrik (a felnőtt B-válogatottban szerepelnek – A szerk.) és Győri Mátyás. Ausztria és Románia már csapatot épít az Európa-bajnoki selejtezősorozatra, Szlovéniát erősségét pedig nem kell magyarázni. A három meccsen nem az eredmény számít, a legfontosabb a kísérletezgetés, hogy megnézzenek néhány új embert, illetve azt, hogy kire lehet számíthatnak az új ciklusban. A tesztelés pénteken 19 órától a románokat nagy csatában legyőző házigazda osztrákok ellen folytatódhat a császárvárosban.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BÉCS Magyarország-Szlovénia 31-39 Magyarország: Bartók 7, Borzas 5, Gábor 4, Varjú 4, Füzi 3, Nemes 3, Mikita 2, Hoffmann 1, Nagy 1, Urbán 1.