UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-11-07 11:23

Négyből kettő

Két győzelem, két vereség a mérlege a Négy Nemzet-tornákon szereplő utánpótlás jégkorong-válogatottaknak a második nap után. A férfi U20-as csapat szétlövésben, az U18-as gólgazdag mérkőzésen kapott ki. Az U16-osok magabiztosan nyertek, ahogy az U18-as leánycsapat sem adott esélyt ellenfelének.

UP-info Jól kezdődött a franciák elleni mérkőzés az U20-as válogatottnak Vaujanyban, hiszen emberelőnyben, remek összjátékból – Terbócs passzolt a sarokból Gallónak, aki továbbította a pakkot Stipsicznek, a hátvéd pedig beütötte – már az ötödik percben vezetést szerzett. A harmad végén ellenben már 1-1-et mutatott az eredményjelző, miután a házigazdák, ugyancsak fórból, egyenlítettek. A második harmadban a franciák szerezhettek volna vezetést, hiszen Rich Chernomaz együttese négy percig egyel kevesebb emberrel védekezett, de sikerült megoldani a feladatot. A játékrészben nem esett gól, de a harmadikban, öt és fél perccel a vége előtt az ellenfél megszerezte a vezetést. A hajó azonban nem sokáig látszott elúszni: az 58. percben, emberhátrányban Terbócs korongot szerzett, megindult a kapu felé, és bevágta az egyenlítést jelentő találatot. A hosszabbítást szinte végig emberhátrányban játszotta a csapat, miután Herner kétperces büntetése áthúzódott a rendes játékidőből, majd amikor visszatért, elszámolták magukat a fiúk, és túl sokan voltak a jégen. A védekezés azonban most is remekül működött, így szétlövés döntött a győzelemről. Az ellenfél javára, 3-2-re nyert. Íme a találatok! Az U18-asok ugyanúgy jártak Telfsben, mint az első mérkőzésen. Glen Williamson csapata az osztrákok ellen már a 12. percben megszerezte a vezetést, igaz, most nem örülhetett sokáig, mint az olaszok ellen, hiszen a házigazdák két perc múlva egyenlítettek. Akik a második játékrészben kétszer is kihasználták, hogy emberhátrányban játszott a magyar együttes, így az utolsó harmad előtt már 3-1-re vezettek. A fiúk mindent megtettek, hogy fordítsanak, az utolsó húsz percben hússzor lőttek kapura, kár, hogy csak kettő akadt be. No, meg az is, hogy az osztrákok az öt próbálkozásukból kettőt gólra váltottak, így alakítva ki az 5-3-as végeredményt.
Az U16-osok magabiztosan nyertek Forrás: icehockey.hu
Az U16-osok magabiztosan nyertek Forrás: icehockey.hu
Máthé Csaba szövetségi edző a szövetség honlapján: − Jól kezdtük a mérkőzést, nagy tempót diktáltunk, ami az első harmad kapura lövési statisztikáján is meglátszott. A speciális játékunkban akadtak hibák, négy a négy ellen és hátrányban kaptunk három gólt, illetve nem sikerült gólt szereznünk sima és kettős előnyből. A második harmadra kicsit az öltözőben maradtunk, az egyik hibából gyors gólt kaptunk, azután viszont ismét ment a játék. A harmadik harmadban végig domináltunk, sokat lőttünk kapura, és sikerült is visszajönnünk a mérkőzésbe, de a nagy akarásban elnéztük az egyik támadást és kontrából gólt kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat. Ellenben örvendetes, hogy nagyon jól küzdött a csapat. Bizakodóak vagyunk. Nem zárult a nap győzelem nélkül, hiszen az U16-osok St. Pöltenben nyertek az olaszok ellen. Ráadásul úgy, hogy Kemény Patrik két találatával már az első harmad után 2-0-ra vezettek. A meccs felénél az olaszok is betaláltak, de Vértes Nátán hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A harmadik harmadban már nem esett gól, ami köszönhető volt a 96,2 százalékkal védő Sági Martinnak is, így a magyar válogatott 3-1-re nyert. Szilassy Zoltán vezetőedző így látta a meccset: − Nagyon jól és sokat dolgoztunk. Az első két harmadban kapujához szögeztük az ellenfelünket, és ezt azért is fontos kiemelni, mert egyetlen pillanatig sem játszhattunk emberelőnyben a hatvan perc alatt, miközben hét kiállítást kaptunk. Ebből persze levontuk a tanulságokat: javítanunk kell az ütőkezelésen, elsősorban a támadóharmadban. Nem lehet ennyit testre ütni, kampózni, anélkül kell megoldani a támadó és védekező feladatokat. A speciális játékot mindenesetre hoztuk 0-0-ra, dicséretes, mint ahogy az is, hogy a játékosok megcsinálták, amit kértünk. Tetszett, amit láttam és kaptam tőlük.
Az U18-as leányválogatott remekelt Forrás: icehockey.hu
Az U18-as leányválogatott remekelt Forrás: icehockey.hu
A nap második győzelmét az U18-as lányok aratták, akik Sheffieldben vesznek részt Négy Nemzet-tornán. A házigazda britek elleni meccs jól indult, két góllal, ami lehetett volna több is a tizenhét lövésből. Miután az ellenfél a második harmad elején szépített, pillanatra felsejlett a gondolat: szoros lesz a meccs? Pintér Hanna egy percen belül válaszolt: nem, amit a harmadik harmadban a lányok nyomatékosítottak, és végül 7-1-re nyertek. Buzás Norbert szövetségi kapitány a szövetség honlapjának nyilatkozott: − A mai meccsen rákényszerítettük az akaratunkat a brit csapatra, többet korcsolyáztunk, és már a támadó harmadban megakadályoztuk, hogy építkezzenek. A meccs egészében – néhány rövid időszaktól eltekintve – fölényben játszottunk, megérdemelt a nagy különbségű győzelmünk. A gyakorolt játékelemeket és szituációkat visszakaptuk a mérkőzésen, ezért nagyon örülünk pont még egy óráig, mert holnap új nap lesz, és 0-0-ról indul a mérkőzés a harcos lengyel csapat ellen. Forrás: icehockey.hu