UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-11-08 22:31

Öt bronz után ezüst

Rácz Krisztofer ezüstérmével zárult az anapai serdülő Európa-bajnokság, a magyar versenyző nem tudta legyőzni orosz ellenfelét a döntőben. Válogatottunk összesen hat érmet szerzett.

Lakner Gábor Az anapai serdülő Európa-bajnokság utolsó napján egyetlen magyar versenyző volt érdekelt. Rácz Krisztofer az 54 kg-os súlycsoport döntőjében lépett a kötelek közé az orosz Szergej Kljujev ellen. Az első menetben úgy tűnt, a valamivel magasabb és jóval hosszabb karú orosz jobban mérte fel az ütőtávot, és többször érte el a magyar versenyzőt, mint fordítva. Krisztofer a második menetben már közelebb ment ellenfeléhez, és nemcsak verekedett, hanem elhajlásokkal is operált. Az orosz annak ellenére továbbra is meggyőzőbbnek látszott. A harmadik menetben a magyar fiú mindent beleadott, megalkuvást nem tűrően ment előre, de a mérkőzés végén Kljujev kezét emelte magasba a bíró. Az orosz egyhangú pontozással bizonyult jobbnak.
racz_krisztofer_2
racz_krisztofer_2
Krisztofert mélyen lesújtotta a vereség, a ringből villámgyorsan az öltözőbe sietett. Később annyit tett közzé a világhálón, hogy szerinte ő nyerte a mérkőzést. „Nem baj, majd jövőre én nyerek, szép a második hely is" – fogalmazott az ezüstérmes magyar. Krisztofer nem bokszolt rosszul, de a hazai pályán versenyző oroszt nagyon meg kellett volna verni az aranyéremért, ami nem sikerült. Azzal együtt nem lehet elégedetlen sem ő, sem Balzsay Károly szövetségi edző. Az első világversenyükön szereplő fiatalok öt bronzéremmel és egy ezüstéremmel térnek haza hétfő este. Bemutatkozásnak nem rossz.