UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-11-14 11:49

Érem nélkül, mosolygósan

Biztató eredmények születtek a tornászok idei, libereci Olimpiai Reménységek Versenyén. A fiúk az erős mezőny első felében végeztek, a lányok versenyében csupán tizedek döntöttek a helyezésekről.

Pusztai Viola Az elmúlt évekhez képest nagyobb és erősebb mezőny gyűlt össze Liberecben, az ifjúsági tornászok Olimpiai Reménységek Versenyén. A jubiláló viadalon, amelyet tizedik alkalommal rendeztek meg a cseh városban, több mint százhúsz tornász állt a szerekhez, köztük a nemzetközi élmezőnybe tartozó kínaiak, amerikaiak és a britek.
A honvédos különítmény (balról): Földes Márton, Kiss Balázs, Kovács József, Csorvási Soma
A honvédos különítmény (balról): Földes Márton, Kiss Balázs, Kovács József, Csorvási Soma
A magyarok az utóbbi két évtől eltérően ezúttal érem nélkül maradtak, igaz, a 2014-es ORV egyéni összetett bajnoka, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon talajon bronzérmet nyerő Boncsér Krisztián nem indult a versenyen, mint ahogy az EYOF-on szintén remeklő Kovács Zsófia sem. A brit fiúk ellenben „sztárcsapattal” érkeztek Csehországba, hiszen az EYOF-győztes együttes mindhárom tagja megmérette magát. Az ifjúsági olimpiai bajnok Giarnni Regini-Morani most csak talajon és ugrásban, míg az EYOF-aranyérmes Joe Connor Fraser a korláton és a gyűrűn hagyta, hogy a társak bizonyítsanak. A hat fős csapat teljesítménye ezúttal a második helyre volt elég, a kínaiak ugyanis mintegy hét ponttal előzték meg a őket. Az amerikaiak pedig hajszállal, egészen pontosan egy tizeddel maradtak el a második helytől. A magyarok célkitűzése eleve a reálisnak tartott negyedik hely megszerzése volt, ami sikerült is a tízfős mezőnyben. A csapatból egyéni összetettben a legjobb teljesítményt a 14. helyen végző Csorvási Soma nyújtotta.
Mészáros Krisztoferre büszkék a csapattársai Forrás: ohcliberec.com
Mészáros Krisztoferre büszkék a csapattársai Forrás: ohcliberec.com
− Nagyon jól sikerültek a gyakorlatok, a 79.25 pont az eddigi legmagasabb, amit összetettben elértem. Néhány angol srácot meg is közelítettem, egyet megelőztem, de a kínaiak és az amerikaiak mögött még ők is lemaradtak. A gyűrű az egyik gyengém, de most azzal is elégedett lehetek. A korlátnak meg különösen örülök, hiszen az az erősségem, arra akarok koncentrálni. Honvédos klubtársa, Kovács József egy hellyel végzett mögötte, az ő fejlődését emelte ki az október végi utánpótlás-bajnokságon Puskás Jenő szövetségi kapitány is. Csorvási pedig azt, hogy az egész csapat nagyon büszke a győri Mészáros Krisztoferre, aki a 16-17 évesek mezőnyében 2001-es születésűként tizennyolcadik lett, ráadásul a korosztályából ő végzett a legelőkelőbb helyen. Az ötvenhét versenyző közül Kiss Balázs (Honvéd) a 22., Földes Márton (Honvéd) a 24., Siket Olivér (Győr) a 39. lett. Csorvási elmondta, amellett, hogy a szakmai vezetés elégedett volt a teljesítményükkel, a versenytársaktól is pozitív visszajelzéseket kaptak: − Az ORV fontos állomása volt az ifjúsági Európa-bajnokságra való felkészülésnek. Az edzőink azt mondták, büszkék ránk, hiszen a legjobb tudásunk szerint mutattuk be a gyakorlatainkat. A melegítőnapon együtt edzettünk a kínaiakkal, és egy-egy elemet ők is megtapsoltak, valamint a britektől is kaptunk dicsérő szavakat.
A magyar lányok Forrás: ohcliberec.com
A magyar lányok Forrás: ohcliberec.com
Az elismerés abszolút kijár a tizenhárom éves Szujó Dorkának is, aki a két évvel idősebbek között végzett egyéni összetettben az ötödik helyen. Ráadásul úgy, hogy a győztes brit Alice Kinsella mellett három kínai tornász előzte csak meg. Az 51.700 pontja csupán 2.2-vel maradt el az első helyezettétől. A szintén 2002-es születésű Molnár Csenge is a tízben végzett, egészen pontosan a kilencedik helyen. Az 51.250-es pontszáma jól mutatja, mennyire szoros volt a verseny a lányok 53 fős mezőnyében. A britek, a kínaiak és a csehek mögött a negyedik helyen végzett csapatból Székely Dóra a 15., Jakab Noémi a 17., Katona Barbara a 24.,  Halász Dóra Szimonetta a 27. helyen végzett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. A fiú utánpótlás országos bajnokságon készített interjúkért kattintson a videóra.